VRIJEDAN 1,1 MILIJUN KUNA: Zagrebačka županija raspisala javni natječaj za dodjelu potpora turističkih manifestacija

www.ictbusiness.info

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 1. ožujka.

Zagrebačka županija raspisala je 1,1 milijun kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine.

Tko može ostvariti pravo?

Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 % prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 % iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave.


Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku.

Sredstva iz natječaja mogu biti namijenjena za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Prijavite se!

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 1. ožujka 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72, P.P. 974, 10001 Zagreb s naznakom „Prijava za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije“ ili osobno u Pisarnicu na istoj adresi na 6. katu.

Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr), a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/ 6009-425, telefax: 6009-488 ili e-mailom na [email protected].

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Inače, Zagrebačka županija je tijekom 2016. zabilježila 131.641 turistička noćenja, što je za 36 % više nego u istom razdoblju 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023. Osim blizine Zagreba, bogate eno-gastronomske ponude i prirodnih ljepota, na ovaj sjajan porast broja turističkih dolazaka i noćenja svakako su utjecale i mnogobrojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja u područje „zelenog zagrebačkog prstena“, a koje se spomenutim potporama žele dodatno unaprijediti.[/box]

Komentari