VIKEND U IVANIĆU: Posjetite Bučijadu, Festival igračaka te isprobajte autohtono vino škrlet

Ako tražite ideju za vikend te želite otići nadomak Zagreba, pa spojiti ugodno s korisnim – na pravom ste mjestu!

Upravo se od od 01. do 03. listopada odvija najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj, javlja cityportal.hr.

Listopad je mjesec kada možete izdvojiti vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada.

Više od 170 izlagača iz cijele zemlje, sudjeluje na ovogodišnjem prodajnom sajmu u Ivanić Gradu. Svoja vrata otvoriti će „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ u kojem ćete imati priliku pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulja.

Mnogi izlagači će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija.Kao i svake godine, pa tako i ove ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima koje imate priliku iskusiti.

Osim toga, vikend u Ivaniću će biti u znaku 7. Festivala igračaka na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka do Prvog pljeska, pa vaša djeca mogu uživati u raznim sadržajima.

Ukoliko se zaželite gastro zalogaja i bučnice svakako posjetite gradski trg, a možete isprobati i pivo, te autohtono vino škrlet.

Festival je započeo u subotu pa ga imate ga još priliku posjetiti!


Komentari