(VIDEO) U Zagrebu otvorena specijalizirana trgovina sa školskim uniformama

FOTO: OŠ "Iver"

Ustanova URIHO otvorila je u petak vrata jedinstvenog dućana u Hrvatskoj, a riječ je o specijaliziranoj trgovini sa školskim uniformama u Držićevoj ulici u Zagrebu. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić na prigodnoj svečanosti naglasila je kako je URIHO danas lider u profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te svojim inovativnim projektima stalno unapređuje svoje poslovanje.

Projekt uvođenja školskih uniformi u osnovne škole rezultat je suradnje Grada Zagreba i ustanove URIHO te se pokazao iznimno uspješnim.

Dosad  je URIHO školskom odjećom i obućom opremio 50-ak zagrebačkih osnovnih  škola, a robna marka “S-Chool by URIHO” prepoznata je i od struke i od učenika.

Odjeća i obuća je jednostavna, modernog dizajna, udobna za nošenje i prilagođena godišnjem dobu. Hrvatski je proizvod, a izrađuju ga osobe s invaliditetom.

Prema istraživanjima, pokazalo se da školske uniforme smanjuju vršnjačko nasilje, dok se osjećaj zajedništva može usporediti sa sportskim timovima koji nose jednake dresove za neposrednu identifikaciju. Uz to, više pozornosti učenici polažu na školske zadatke i obrazovanje, a manje su usmjereni tome kako izgledaju.

Tako projekt URIHO osobama s invaliditetom omogućava pravo na rad i zapošljavanje, a školskoj djeci ugodno i sigurno okruženje.

O trgovini i projektu uvođenja školskih uniformi u osnovne škole podaci se mogu pronaći i na facebook stranici.


Komentari