(VIDEO) Rimac predstavio luksuzni kampus: Imat će neočekivane elemente poput vrtića, frizera i veterinarske ambulante

Foto: Youtube/screenshot

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta. Ono uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Upečatljivi kompleks bit će baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija smještena je u Keresticu, između Svete Nedelje i Zagreba, samo nekoliko kilometara od tenutačnog sjedišta Rimac Automobila. Nalazi se na zemljištu  od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.

Prostori su dizajnirani s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem. Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda, već i karakter zaposlenika. Rimac Kampus bit će otvoren za javnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

“S brzim rastom su dolazili i problemi s prostorom, koje smo ‘krpali’ s mnogobrojnim improvizacijama pa smo tako završili u više od 10 zgrada u šest gradova u Hrvatskoj. Radno okruženje i suradnja timova nam je od iznimne važnosti, stoga smo odlučili napraviti velik korak i izgraditi naš dugoročni dom – Rimac Kampus. Želja nam je stvoriti prostor koji najbolje odražava naš brend i naše ambicije. Surađujemo s vodećim svjetskim arhitektima kako bismo izgradili kampus koji se uklapa u prirodne ljepote Hrvatske, a istovremeno objedinjuje svaki aspekt Rimac Automobila. Prioritet projekta je stvoriti najbolje moguće radno okruženje za naše zaposlenike te omogućiti posjetiteljima i široj javnosti da uživaju u prostoru i druže se sa zaposlenicima Rimac Automobila”, rekao je Mate Rimac pa dodao:

“Kampus će sadržavati i poneke neočekivane elemente, poput skloništa za životinje, frizera, veterinarsku ambulantu i uzgoj vlastite hrane, ali mi nismo nikad bili konvencionalni, pa i kampus reflektira naš pristup koji je drugačiji od većine”.

Novi će kompleks sadržavati i “urbanu močvaru”, livade i vrt na krovu restorana. Dodatni element kompleksa će biti i smještajni kapaciteti. Umjesto klasičnog hotela za smještaj posjetitelja i novih zaposlenika, predviđen je niz pojedinačnih “kapsula” koje će se stopiti sa šumskim okruženjem. Planirani su i igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada s domaćim životinjama.

Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti više od 2500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100%. Stoga je lokacija podijeljena na dva različita područja.

Veličina i ambicije novog kampusa su ogromni, što ga, kažu iz Rimac Automobila, čini jednom od najvećih građevina ove vrste u Europi, ne samo u automobilskoj industriji. Predviđena financijska ulaganja u projekt premašuju 200 milijuna eura.


Komentari