STROGO UPOZORENJE POLICIJE! VELIKOGORIČANIMA NAREDILI: ‘Spustite rolete, zatvorite prozore i nema virenja’

VG Danas

Nesvakidašnja obavijest osvanula je na vratima zgrade u Ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici.

Ulica je to koja gleda na aerodrom, a tamo će sutra sletjeti predsjednici svih država u regiji, američki potpredsjednik Joe Biden, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk te austrijski predsjednik Heinz Fischer povodom summita regionalne inicijative Brdo-Brijuni, piše VG Danas.

vg danas
FOTO: VG Danas

Predstavnik stanara obavijestio ih je o izuzetno strogim mjerama sigurnosti koje se moraju sprovesti:

“Poštovani stanari, iz policijske postaje sam dobio naređenje da obavijestim stanare zgrade Jurja Dobrile 34-40 da od dana 24. studenoga ujutro do 8 sati, pa do 25. studenoga do 20 sati svi prozori osim dvorišnih moraju biti zatvoreni. Rolete moraju biti spuštene do kraja, nema virenja kroz prozore, rublje se ne smije sušiti na terasama, nema slikanja, snimanja, niti gledanja dalekozorom. Stoga vas lijepo molim da se tih dana strogo pridržavate upozorenja da ne bi bilo problema s policijom.”

>>>PRIPREMITE SE! SLIJEDI VELIKA PROMETNA BLOKADA, provjerite što će sve biti zatvoreno

Na dnu stoji potpis i žig predstavnika stanara.

Ovaj slučaj nije izuzetak: Prisjetimo se 2011. i posjeta pape Bendikta XVI

Uzmimo primjerice dolazak pape Bendikta XVI u Zagrebu. Tada su također na snazi bile izrazito visoke mjere sigurnosti. Policija je obavila nekoliko desetaka tisuća sigurnosnih provjera, oduzela je više od tisuću komada oružja, pregledala nekoliko tisuća zgrada i zavarila nekoliko tisuća šahtova i otvora, izvijestio je tada zamjenik načelnika zagrebačke policije Mihael Varga.

Grad Zagreb je zabranio rad trgovina, terasa kafića i ustanova za vrijeme posjeta Benedikta XVI.

Komentari