VELIKA I MALA TRGOVAČKA DRUŠTVA: Plaketa ‘Zlatna kuna’ dodijeljena najuspješnijim poduzetnicima

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb dodijelila je plaketu „Zlatna kuna“ najuspješnijim poduzetnicima grada Zagreba i Zagrebačke županije za 2015. godinu.

U kategoriji velikih trgovačkih društava plaketu je, s prostora županije, primila tvrtka Feroimpex automobilska tehnika iz Bregane (Samobor), u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava MM Mesna industrija iz Gornjeg Prekrižja (Krašić), a u kategoriji malih trgovačkih društava Ivanićplast iz Ivanić-Grada.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Plaketa „Zlatna kuna“ dodjeljuje se za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, a kriterij izbora je financijska, tehnološka i inovativna izvrsnost mjerljiva ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima i zapošljavanjem.[/box]

Priznanja je dobitnicima, uz ostale, uručio i župan Stjepan Kožić.

“Ovo su firme koje u svome poslovanju ostvaruju izvrsne rezultate. One prezentiraju i stanje gospodarstva na prostoru županije, a ono je takvo da su rezultati, u zadnje vrijeme, dobri. Prije svega u smislu povećanja izvoza, broja zaposlenih i povećanja neto plaće. Neke od nagrađenih firmi su osvojile i europsko tržište, a to znači da su se, kroz programe, na vrijeme pripremile”, rekao je župan.

1. Feroimpex – od radionice do kompanije

Feroimpex automobilska tehnika iz Bregane, izrasla iz bravarske radionice za proizvodnju vijaka i opruga, danas je moderna, izvozno orijentirana kompanija koja više od 90 posto prihoda ostvaruje na europskom tržištu. Zapošljava više od 340 radnika. Proizvodni asortiman tvrtke obuhvaća širok spektar proizvoda za željezničku i automobilsku industriju, te valjke za vjetroelektrane, alate i druge proizvode.

2. MM Mesna industrija – tradicionalna receptura

MM Mesna industrija, s gotovo 200 zaposlenih, orijentirana je na proizvodnju oslonjenu na tradicionalnu recepturu. Uz svježe meso, u proizvodnom asortimanu tvrtke su trajni i polutrajni suhomesnati proizvodi, paštete, mesni naresci. Uz tvrtku kćer „Medven trgovina“, MM Mesna industrija surađuje s više od 400 maloprodajnih kupaca.

3. Ivanićplast

Ivanićplast je vodeća tvrtka u jugoistočnom dijelu Europe za proizvodnju wc sjedala i zapošljava šezdesetak radnika. U proizvodnom asortimanu tvrtke je četrdesetak modela wc sjedala, od čega se 70 posto proizvedenoga izvozi u 28 zemalja svijeta.


Komentari