Velika Gorica se nalazi među 10 NAJSKUPLJIH gradova u Hrvatskoj

en.wikipedia.org

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prosječna je cijena kvadrata nekretnina u Velikoj Gorici u srpnu bila manja za oko 5 posto. Prema analizi napravljenoj na 157.000 nekretnina, koje su oglašene na internetskom oglasniku Njuškalo.hr u srpnju, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju mali pad prema prošlogodišnjim cijenama, oko 1 posto.

S druge strane, na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a posebno u istočnom dijelu prisutan je najveći pad cijena na godišnjoj razini. U Požeško-slavonskoj županiji zabilježen je pad cijena nekretnina od čak 15 posto prema istom periodu prošle godine. Cijene nekretnina u Zagrebačkoj županiji u padu su za 6,12 posto u odnosu na srpanj prošle godine. Tada je cijena kvadrata nekretnine bila 904 eura, dok je ovog srpnja bila 849 eura. U Velikoj Gorici prosječna cijena nekretnine po kvadratnom metru u srpnju je bila manja za 5,54 posto u odnosu na srpanj prošle godine.

Lani je u to vrijeme cijena kvadrata bila 1.103 eura, a ove godine 1.042 eura. S tim cijenama Gorica se nalazi među 10 najskupljih gradova u Hrvatskoj. Ispred Gorice na ljestvici su svi primorski gradovi te Zagreb.

Komentari

loading...