VANDALIZAM U ZAPREŠIĆU: Zbog provale i požara odgođen prvi dan škole

FOTO: Anne Horvat / Facebook - Uživo iz Zaprešića

Na službenim stranicama Osnovne škole Ljudevita Gaja objavljeno je kako zbog provale i požara neće biti nastave. Vatrogasci i policija još uvijek su na terenu.

Stanovnici i roditelji požalili su se da bi možda napokon bilo vrijeme da se postavi video nadzor i osvijetli dvorište jer se svakodnevno događa previše vandalizma oko škole, no nitko ništa ne poduzima.

Također, škola nije ni ograđena, a sva su vrata uvijek otvorena, kažu stanovnici. Jasna je nadodala da po školi može hodati bilo tko bilo kad, a nije ni prvi put da se događaju provale.

“Ravnateljica godinama ne reagira na prijedloge članova Vijeća roditelja da se nabave kamere i/ili senzori, čak ni reflektore nisu u stanju spojiti na javnu rasvjetu…užas…senzori koji pokrivaju ulaz u dvoranu su dječja igra, da ne kažem amaterizam”, ogorčena je Ines.

Anne, koja je i objavila fotografiju na stranici Uživo iz Zaprešića, spomenula je da je znala viđati djecu kako hodaju po krovu dvorane, flaše alkoholnih pića pobacane naokolo. Stanovnici iz tog razloga sumnjaju da su za ovo krivi osnovnoškolci.

Vatrogasci su do škole stigli u 4.25 ujutro, a građane je probudila upaljena sirena na intervencijskom vozilu. Službe su još uvijek na terenu, kontaktirali smo i Policijsku postaju Zaprešić, no više informacija bit će poznato kasnije.


Komentari