Uz ove odlične trikove omiljene cipele više vam neće nanositi bol

FOTO. ADME

Novi par cipela – pravi test za noge. Mnoge žene se sreću s ovim problemom, a ovi će vam korisni savjeti pomoći, piše AdMe.

Da stavite točku na bol i nelagodu jednom i zauvijek, predlažemo vam ove jednostavne savjete, pomoću kojih ćete se u novim cipelama osjećati kao da su pravljene samo za vas:

Spojite treći i četvrti prst flasterom

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta krije se živac koji stvara bol u nogama. Kad se prsti zalijepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultira lakšem podnošenju visokih potpetica. Provjereno – djeluje!

Koristite dječji puder

FOTO. ADME
FOTO. ADME

Puder može smanjiti silu trenja na površini stopala. Nanesite malo pudera prije nego što obujete cipele i ako ne nosite čarape, provjerite da vam noge nisu mokre.

Uz pomoć pudera oslobodit se i neugodnog mirisa. Naspite malo pudera u obuću i ostavite je preko noći na prohladnom mjestu, recimo na terasi.

Debele čarape i fen

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Obujte par debelih čarapa i zatim vaše omiljene cipele. Ugrijte ih fenom i tako hodajte okolo dok se ne ohlade. Ponovite proces ako je potrebno.

Materijal od kojeg su napravljene cipele širi se pod djelovanjem toplotee, a cipele postaju fleksibilnijije i mekše. Imajte na umu da ovo djeluje samo na prirodnim materijalima kao što je koža.

Dezodorans u sticku

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Najčešće pogođene zone na nogama su bočni rubovi, petne kosti i prsti. Unutrašnjost novih cipela (ili noge) premažite dezodoransom, posebno mjesta koja potencijalno prijete žuljanja: on će spriječiti nastanak žuljeva.

Silikonski ulošci

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Silikonski jastučići za cipele s visokom petom često mogu spasiti stvar. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji dio cipele kako noga ne bi klizila prema naprijed te kako biste izbjegli bolne tabane i nastajanje žuljeva.

Voda u vrećici

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Uzmite dvije plastične vrećice koje mogu zatvoriti. Sipajte u njih 1/4 vode. Stavite ih u obuću, pa cipele u zamrzivač. Kada se voda zaledila, izvadite obuću iz zamrzivača, ostavite 20-ak min da se led otopi. Izvadite vrećice pa osušite obuću fenom.

Ovaj trik je odličan za kožnu obuću i može je raširiti i za cijeli broj.

Klasični flasteri

FOTO: ADME
FOTO: ADME

Ovo je vrlo jednostavan trik. Spriječit trenje i žuljeve, posebno kada nosite štikle. Zalijepite samo malo veći flaster na ugrožena mjesta kako se ne bi pomicao.

Tijekom dana biste morali malo odmoriti noge od hoda na visokoj peti. Zbog toga, kad vam se pruži prilika, izujte se i istegnite malo nožne prste i zgolobova prsta. Vaše noge na pravi način će vam reći – hvala.


Komentari