ULOŽILI PET MILIJUNA KUNA: Radovi na prometnicama u Općini Brckovljani

Iako je završetak građevinske sezone pred vratima, u Općini Brckovljani kraj Dugog Sela se uvelike radi.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek i ravnatelj Županijskih cesta Zdenko Majzec obišli su radilišta na prometnicama koje zajedno obnavljaju Županija i Općina. Najveće gradilište trenutačno je prometnica od Svete Helene do Gračeca, odnosno dionica od granice Općine Brckovljani sa Svetim Ivanom Zelinom do Gračeca, duljine 1,8 km i dodatnih pola kilometra kroz sam Gračec.

Taj dio radova, koji osim kolnika koji se najvećim dijelom financira iz sredstava Zagrebačke županije iz kredita vrijednog 50 milijuna kuna obuhvaća i izgradnju nogostupa uzduž cijele dionice koju pak u potpunosti financira Općina Brckovljani, a trebao bi biti završen već do konca ove godine. Nastavaka radova, ističe župan Kožić, slijedi već na proljeće kada će se rekonstuirati glavna prometnica kroz Brckovljane, gdje je Općina već započela izgradnju nogostupa, te prometnica kroz Gornju Gredu i Lupoglav, ukupne duljine 2,7 kilometara.

Načelnik Funtek pak dodaje kako će Općina i na tim dionicama izgraditi nogostupe te kako će ukupna ulaganja u izgradnju nogostupa od strane općine u ovoj i sljedećoj godini iznositi 5 milijuna kuna, dok će županijska ulaganja na području ove općine biti oko 4 milijuna kuna. Funtek također kaže kako bi najavljene dionice u potpunosti trebale biti završene do 1. svibnja iduće godine.


Komentari