Udruga branitelja 151. samoborske brigade dala je izraditi QR

samobor.hr

U Parku domovinske zahvalnosti, kod sjećanje na njihovom spomeniku, Udruga branitelja 151. samoborske brigade u čast svojih poginulih suboraca dala je izraditi QR. Na ovaj će način svaki posjetitelj Parka moći dobiti sve potrebne informacije o ovoj Udruzi, ali i o svim herojima s područja Samobora i Svete Nedelje koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Na keramičku pločicu utisnut je jedinstven QR kod koji se prilikom učitavanja smartphoneom ili tabletom spaja na profil Udruge branitelja 151. samoborske brigade. Uz informacije o Udruzi, fotografije, stihove posvećene ratnicima i dirljiv video koji svjedoči o povratku branitelja u Samobor 15. kolovoza 1995. godine, na profilu je objavljen popis poginulih branitelja s njihovim osobnim podacima, fotografijama i informacijama o ratnom putu i smrti. QR kod sjećanje pruža mogućnost da se odlaskom na groblje zadržimo koji trenutak više, prisjetimo se voljene osobe, pogledamo fotografije, video ili poslušamo dragu melodiju.

Autorica ove ideje je mlada poduzetnica iz Samobora Tihana Jurković, koja već dvije godine uspješno vodi obiteljski posao, trgovačko društvo Logro d.o.o.


Komentari