Učenje u prirodnom okruženju u Novom Čiču

Osnovna škola Novo Čiče jedna je od 11 škola u Hrvatskoj koje su dobile učionicu na otvorenom čime će učenici dobiti mogućnost učenja u prirodnom okruženju.

U Novom Čiču učionica na otvorenom osvanula je zahvaljujući McDonald’s ovom projektu “Za naš ljepši kvart”, prenosi ZgPrsten. Škole su se trebale samo prijaviti na ovaj natječaj, a one koje su skupile najviše glasova na internetu odabrane su za realizaciju projekta. S velikogoričkog područja prijavile su se dvije škole, OŠ Ščitarjevo i OŠ Novo Čiče. McDonald’s je u 11 velikih gradova u kojima ima restorane, po jednoj školi napravio vanjsku učionicu financiravši većinu sredstava, dok su s manjim djelom trebale participirati škole.

Drvene klupe i stolovi te ploča na otvorenom svakako će koristiti školarcima u Novom Čiču, a službeno otvorenje slijedi u listopadu tijekom Dječjeg tjedna.

-Sretni smo što smo dobili ovakvu učionicu i ovim putem se želim zahvaliti McDonald’su na vrijednoj donaciji te Gradu Velikoj Gorici koji nas je podržao u ovom projektu financijski jer smo trebali napraviti betonsku podlogu za učionicu i uz to su nam popločili rubni dio naše nove učionice na otvorenom-rekla nam je Sanja Povoljnjak, ravnateljica OŠ Novo Čiče.

-Izgradnjom učionica na otvorenom želimo najmlađim stanovnicima gradova omogućiti učenje u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Novi modeli obrazovanja nužni su kako bi nadolazeće generacije kroz kreativno usvajanje znanja postale vrijedni članovi društva budućnosti. Naš doprinos tomu iskaz je zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo McDonald’sa i lokalnih zajednica diljem Hrvatske-poručili su iz McDonald’s na početku realizacije novog projekta, a prva u nizu ovakvih učionica otvorena je u Zagrebu.


Komentari