U Vrbovcu besplatna prehrana u školi za djecu u riziku od siromaštva

Navedenom dionicom vrlo često se kreću djeca (FOTO: Thestar.com)

Mole se svi roditelji koji se nalaze u okviru kriterija da popune Izjavu kojom se prijavljuju za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu.

Školske 2016./2017. godine Zaklada “Hrvatska za djecu” osigurala je sredstva za ukupno 282 učenika u obje vrbovečke osnovne škole.

Kriterij za odobravanje prehrane bio je dohodovni cenzus od 2.000,00 kuna po članu kućanstva. Korisnik projekta bio je Grad Vrbovec u partnerstvu s I.OŠ Vrbovec i II.OŠ Vrbovec.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za školsku godinu 2017./2018. raspisalo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je upućen osnivačima škola na području županija s indeksom razvijenosti do 125%, što obuhvaća i Grad Vrbovec, a putem kojeg će se iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) osiguravati prehrana djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Osnivači iz županija s indeksom iznad 125% i dalje će osiguravati sredstva preko Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Slijedom toga Grad Vrbovec je pokrenuo inicijalni sastanak s osnovnim školama te se pristupilo izradi projektnog prijedloga.
S obzirom na prošlogodišnje iskustvo kriterij za ostvarivanje prava na prehranu i ove je godine prosječni mjesečni prihod po članu kućanstva u iznosu od 2.000,00 kuna.

Mole se svi roditelji koji se nalaze u okviru kriterija da popune Izjavu kojom se prijavljuju za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu kako bi mogli utvrditi točan broj korisnika te nastaviti s izradom projektnog prijedloga. Izjave se podižu i dostavljaju u I. osnovnoj školi Vrbovec i II. osnovnoj školi Vrbovec. Izjave su dostupne i na web stranicama osnovnih škola.

Rok za dostavu Izjava je 25. rujna 2017. godine. Kontrolu visine prosječnog dohotka po članu kućanstva obavit će Porezna uprava.

Ističu kako ostvarivanje prava ovisi o prolasku projektnog prijedloga na predmetnom Javnom pozivu.


Komentari