U SAMOM CENTRU GRADA! Nova sportska atrakcija u Ivaniću: Bike park za ljubitelje BMX-a i skejtanja

Ivanić-Grad je dobio novo mjesto za sportske aktivnosti i uživanje. U sklopu ivanićgradskog Sportskog parka Zelenjak u srijedu, 9. lipnja službeno je otvoren prošireni Bike park.

Grad Ivanić-Grad svake godine osmišljava atraktivne projekte i ulaže velika sredstva u Sportski park Zelenjak. Na atraktivnoj lokaciji u samom centru grada, ovaj je park postao središnja rekreativna točka za sve građane. Sa sve većim širenjem grada i rastom broja stanovnika, usporedno se ulažu znatna sredstva u razvoj infrastrukture i dizanja životnog standarda građana, kako bi grad učinili još privlačnijim. Osobita pozornost pridaje se mladima i sportašima.

„Ivanić-Grad se istinski pozicionirao kao grad sporta. Razvijamo sportsku infrastrukturu i potičemo različite sportove i aktivnosti. Smatramo kako razvijamo ovu granu na visokoj razini, i to u samom centru grada, što nisu običaji u drugim gradovima. Širimo vrste sportova kako bismo mladima dali priliku da pokažu svoje sposobnosti i razviju nove vještine“, rekao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

„Zadnjih godina značajno ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu, što je za nas izuzetno važno jer smatramo da je sport jedan od alata koji veže djecu, miče ih s ulice i koji pozitivno utječe na njihov razvoj“, dodatno je istaknuo.

Jedna od takvih sportskih novosti u gradu je i Bike park vrijedan 244.560,00 kuna, od čega je značajan dio sufinanciran od strane Ine koja kontinuirano pomaže u obogaćivanju života u Ivanić-Gradu. „Ovo je samo nastavak odlične suradnje koju Ivanić-Grad ima s INA-om, koja nas je i do sada podržavala u našim projektima. Uz ovaj BIKE park, INA je donacijom stare kuglane omogućila proširenja dječjeg vrtića, a uz njihovu pomoć smo uredili „mali trg“ kod srednje škole, te dječje igralište“, kazao je Cuvaj.

„Kao društveno odgovorna kompanija, INA aktivno sudjeluje u životu zajednica u kojima posluje. Najbolje se to primjećuje ovdje u Ivanić-Gradu i okolici koji su iznimno važni za naše poslovanje i gdje smo prisutni već više od pola stoljeća. Drago nam je da smo i ovoga puta mogli pomoći zajednici jer s jednim ovakvim vrhunskim bike parkom život u Ivanić-Gradu zasigurno će biti kvalitetniji i sadržajniji“, rekla je Nikolina Lukačić Petrović, direktorica Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska.

Bike park prostire se na ukupnoj površini od 500 kvadratnih metara, a sastoji se od ukupno osam elemenata sprava. Njegovom izgradnjom svi ljubitelji BMX-a i skejtanja, a i oni koji će to tek postati, dobili su adekvatno mjesto gdje će se moći okupljati i uživati u raznoraznim skokovima i akrobacijama. Park već oduševljava posjetitelje neovisno o uzrastu, a najviše one najvještije u akrobacijama na BMX-u i dasci s četiri kotača. Grad i INA su ovom sportskom atrakcijom omogućili djeci i mladima korisnije provođenje slobodnog vremena bilo aktivno ili rekreativno.

Sportski park Zelenjak je jedinstvena lokacija ove vrste, koja uz atletsku stazu, sprave za vježbanje na otvorenome, boćališta, teniskih terena, novouređenu kuglanu, odbojku na pijesku, badminton, rukomet i veliko dječje igralište sa zimskim sanjkalištem nudi neprekidan izvor aktivnosti za svakog posjetitelja. Trenutno se uređuje postojeće rukometno igralište koje će biti presvučeno gumenom podlogom za treninge na otvorenom. U planu je daljnje proširenje trim staza, mini golf, društvene igre na otvorenom, kao i proširenje skate parka.


Komentari