TUROPOLJE KAO PRAVO TURISTIČKO ODREDIŠTE: Turistička zajednica Velike Gorice ima novi grafički vizual (FOTO)

VG danas

Grafički identitet osuvremenio je gorički dizajner Goran Martin Štimac.

Predstavljanje Turopolja kao zanimljivog turističkog odredišta samo je jedna od zadaća Turističke zajednice grada Velike Gorice, a grafička prepoznatljivost dio je te komunikacije. Upravo stoga se nakon desetak godina korištenja poznatog nam vizuala, grafičkog identiteta grada na kojemu se ocrtavaju vizure najprepoznatljivijih građevina u Turopolju, prionulo moderniziranju istoga, donosi VG danas.

Grafički identitet osuvremenio je novim izgledom i detaljima zadržavajući izvornu prepoznatljivost priznati gorički dizajner Goran Martin Štimac, dobitnik niza nagrada na međunarodnim oglašivačkim festivalima.

“Prijašnji turistički znak Velike Gorice sadrži likovnu kvalitetu, no već je u upotrebi više od desetljeća pa je nastala potreba za njegovim redizajnom u smislu grafičkog moderniziranja. Pored karakterističnih građevinskih toponima vrijednih obilaska, u turističkoj ponudi grada i okolice pojavili su se dodatni turistički sadržaji, a koje je potrebno iskomunicirati”, navodi u svome rješenju Štimac, pritom misleći na novi terminal Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, Grad zrakoplovstva, biciklističke staze, prirodne ljepote, aktivnosti na otvorenom, manifestacije, baštinu i drugo.

Vizual je kreiran pomoći jednostavnih elemenata kvadrata, trokuta i kružnica, a na njemu se i dalje jasno ocrtava Lukavec-grad,  Muzej Turopolja, crkva NBDM, Krčka vrata i drvene kapele, a novi objekt je gorički vodotoranj kao prepoznatljivost središta grada. Novost su i brežuljci i biciklistčke staze, kao i element rijeka i jezera koji podsjećaju i na liniju krova novog putničkog terminala, a tu je i avion koji predstavlja Grad zrakoplovstva. Dodatno, sunce označava turizam i optimizam, crvene kockice hrvatski identitet te podgutnicu, a uz muzej se smjestila jedna bista koja označava povijesne ličnosti Turopolja. Glavna poruka koju šalje novi vizualni identitet je “Velika Gorica – u srcu Turopolja”, kojom se ne označava samo grad kao središte Turopolja već i privrženost istome.

VG danas
VG danas

Novi grafički identitet turističke zajednice moći će se vidjeti na promotivnim materijalima, majicama i sličnom, a iz Turističke zajednice naglašavaju da je slobodan za korištenje svim poduzetnim građanima koji ga žele iskoristiti za tisak i druge aplikacije.

“Grafički vizual napravljen je za korištenje cijelom gradu i svima koji se bave promocijom grada te je nama interes da se što više aplicira. Tko god ima potrebu za korištenjem vizuala treba nam se samo javiti, dobit će ga besplatno i može ga komercijalno koristiti”, ističe za VG danas Milada Mesarić, direktorica TZ Velike Gorice podsjetivši i na novu internetsku stranicu.


Komentari