Sveta Nedelja, Samobor i Općina Stupnik pokrenuli javnu raspravu o širokopojasnom internetu

Grad Sveta Nedelja (Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije)

 Javna rasprava trajat će od 11. rujna do 11. listopada 2017.

Gradovi Sveta Nedelja i Samobor te Općina Stupnik, pokrenuli su Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u sklopu kojeg iz Svete Nedelje pozivaju na Javnu raspravu.

Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network – NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak.

Projekt će se prijaviti za sufinanciranje bespovratnim sredstvima fondova Europske unije te se planira provodi unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Grad Sveta Nedelja, kao nositelj projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a, pokreće javnu raspravu (tzv. drugu javnu raspravu ili drugo javno savjetovanje) projekta. Javna rasprava trajat će od 11. rujna do 11. listopada 2017.

Na internetskim stranicama Grada Svete Nedelje mogu se pronaći svi potrebni dokumenti za javnu raspravu te ih možete preuzeti ovdje.

Iz Grada mole operatere i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 11. listopada 2017. u 15:00 sati na adresu elektroničke pošte Grada Svete Nedelje: [email protected].


Komentari