SVEČANO OTVORENJE VELIKOG GOSPODARSKOG SAJMA: Polemike o novom upravitelju i organizatoru

FOTO: zgprsten.hr

Otvorenje Vrbovečkog sajma za vikend.

Za tri dana u Vrbovcu se svečano otvara veliki gospodarski sajam i to na prostoru nekadašnjeg stočnog sajmišta u Celinama kraj Gradskog stadiona; usput, ovdje sajma nema već desetak godina, jer nema trgovine stokom.

Sada se nudi rješenje i neka druga priča, a novi upravitelj i organizator sajma je renomirana tvrtka Sajam automobila Zagreb d.o.o., s kojom je početkom prošloga mjeseca vrbovečki Komunalac sklopio ugovor o najmu. Sajam automobila Zagreb, osim organizacije gospodarskog te drugih specijaliziranih sajmova na Sajmištu, ovim ugovorom vodi sajmovanje i na vanjskom prostoru Gradske tržnice u središtu mjesta, piše zgprsten.hr.

Novi koncesionar najavljuje značajan interes izlagača (“od igle do lokomotive”) i veliki broj posjetitelja iz cijele Županije, čime bi Vrbovec trebao postati najjači u Županiji, doslovno pravi sajamski grad.

Ali, s time se ne slažu svi u rodnom gradu Petra Zrinskog. Slika lokota na ulaznim vratima parkirališta pred Gradskim stadionom, digla je mnoge na noge prije tri tjedna. Poslužila je, dakako, kao dobra moneta za politička potkusurivanja i unisonu paljbu oporbe po gradonačelniku Vladimiru Bregoviću.

Štoviše, vijećnici većine klubova (SDP, Reformisti, HSS, HSLS i nezavisni Stjepan Tvorić) zatražili su i dobili izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj će se raspraviti u svim dokumentima i uvjetima pod kojima je Sajam automobila Zagreb dobio upravljenje sajmom u Vrbovcu.

Sjednica je zakazana za danas u 18 sati.


Komentari