ŠUMARSKI INSTITUT U JASTREBARSKOM: Upotpunite svoje znanje na bogatim radionicama i projekcijama

sr.wikipedia.org

Hrvatski šumarski institut već šestu godinu za redom otvara svoja vrata.Hrvatski šumarski instituta sa sjedištem u Jastrebarskom, u četvrtak 19. svibnja održat će brojne projekcije, radionice, ture razgledavanja i izložbe. Ovo je već šesta godina da ljubitelji prirode imaju priliku upotpuniti svoje znanje. Ovogodišnja tema Dana otvorenih vrata je  „Šuma i klima – interakcija šumskog ekosustava i klimatskih prilika“. Ovaj projekt osmišljen je 2011. godine, a cilj mu je približavanje široj javnosti djelovanje instituta. Dan otvorenih vrata je po programu najviše fokusiran na mlađe uzraste, od vrtićkih do srednjoškolskih, te svake godine bilježi mnogobrojnu posjetu škola iz Zagreba i Jastrebarskog kao i njihovih okolica, a školaraca svake godine bude više od tisuću.

Podsjetimo prošlogodišnja tema bila je “Šuma=zdravlje” gdje se nastojalo na zanimljiv način prikazati važnost šuma za ljudsko zdravlje kroz različite aspekte, od šumskog bilja do važnosti i uloge šuma u globalnim klimatskim promjenama.

Posjetitelji imaju priliku posjetiti i Rasadnik Instituta koji u ovom periodu uvijek pruža mogućnost nabavke ukrasnog bilja po povoljnijim cijenama, a tradicija organiziranja Dana otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta je je nakon četiri itekako uspješna događaja tek započela.


Komentari