Strašno! Izbacili 9 štenaca na ulicu pa nazvali udrugu da s njima ‘radi što hoće’

Screenshot / Facebook

U subotu poslijepodne je Udruga S-pas by Gloria Malin dobila dojavu o 9 napuštenih štenaca u okolici Zaprešića. Iako su krcati, nisu mogli okrenuti glavu i otišli su po njih, piše Index.

Iako ovakve priče nisu neka novost, ova je drugačija jer se osba koja ih je odbacila javila te bez trunke srama priznala što je učinila. U poruci je napisala da ih je ostavila u slijepoj ulici kraj pruge i da se ona ne može za njih ni brinuti niti ih hraniti te da Udruga radi s njima što želi.

Volonteri su očajni, ljeti su svi azili i Udruge krcati zbog neodgovornih vlasnika koji se rješavaju ljubimaca i neželjenih legla jer se “ne mogu brinuti za njih”. Rješenje za neželjeno leglo je vrlo jednostavno – sterilizacija tj. kastracija, a ako netko želi ići na godišnji bez ljubimca, postoje razni hoteli za čuvanje.

Udruga S-pas apelira na ljubitelje životinja da se jave i privremeno pričuvaju štence. Također im je potrebna pomoć i za hranu i veterinarske troškove koji za ovaj broj štenaca neće biti mali.

Podijelite priču i pomozite Udruzi da se brine za štence ili udomite jednog od ovih slatkiša. Više informacija kako možete pomoći saznajte na FB stranici Udruge. 

S obzirom na to da volonteri znaju tko je počinitelj, namjeravaju pokrenuti i zakonske mjere protiv te osobe.

ŽIRO RAČUN
HR3423600001102613308
Udruga za zastitu zivotinja “S-PAS”
Zagrebačka banka
Swift: ZABAHR2X
S naznakom “9 štenaca”


Komentari