ŠTO SE DOGAĐA U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI? Lipanj u ovim gradovima sigurno neće biti dosadan

zagrebacka-zupanija.hr

Ovih dana u Zagrebu malo pauziramo od festivalskih događanja, ali ostali gradovi u Zagrebačkoj županiji zovu na vlastite ulice i trgove.

Velika Gorica:

Sredinu tjedna Velikogoričani pozdravit će otvaranjem gradskih vrtova u Teslinoj ulici. Otvorenje vrtova služeno je 8.lipnja, a voće, povrće i ukrasno bilje će uzgajati 40 novih korisnika. Sve građane očekuje bogat zabavni, gastronomski i edukativni program. Da dan prođe u dobrom tonu pobrinut će se grupa Detour.

Sve uzgojeno u vrtovima posjetitelji će moći i kušati u pivskom vrtnom gulašu i svježim voćnim sokoviva.

Sveti Ivan Zelina:

Danas tamo započinje prodaja prvih rajčica iz hirdoponskog uzgoja. Učenici Srednje škole Dragutin Stražimira nedavno su završili projekt MOPS, odnosno projekt Modernizacije kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor. Prodava ovih plodova kruna je na jednogodišnji trud ovih srednjoškolaca.

Nešto kasnije ovog mjeseca, 25.lipnja u Zelini se održava i izložba pasa bez rodovnika. Na ovo su pozvani svi koji doma imaju četveronožne prijatelje. Svi psi biti će podijeljeni u tri grupe, štence, odrasle pse rasnih pasmina i odrasle pse mješance.

Naravno, izložbi smiju prisustvovati smo psi koji su redovito cijepljeni, a kotizacija je 30 kuna.

Kraj tjedna možete zaljučiti “Svetoivanjskim pohodom” koji se ove godine održava 7.put. Planinarsko društvo “Izvor” poziva sve na druženje u prirodi koje započinje okupljanjem kod zelinskih bazena u 8:30 sati.

Dugo Selo:

Za sve ljubitelje tamburica u Dugom Selu se 9.lipnja održava Županijska smotra tamburaških orekestara i sastava Zagrebačke županije. U dvorani “Preporod” nastupat će tamburaški sastavi Kulturno umjetničkih društava iz Dugog Sela, Nartskog Jaševca, Lupoglava, Stupnika i Novog Čiča.

Dan prije, 8.lipnja u Maloj galeriji održava se otvorenje izložbe “Ilustracije”, Luke Pekere. Otvorenje počinje u 20 sati.

Zaprešić:

U sklopu CROaSAN festivala na glavnom gradskom trgu 12.lipnja nastupa Prljavo Kazalište, 17.lipnja Baruni, 21.lipnja Zaprešić boysi i 25.lipnja Neno Belan.

Od 13. do 16 lipnja organizirano je i Kino na otvorenom gdje će se prikazivati crtani filmovi: “Tvrd orah”, “Juraj i hrabri vitezovi”, “Kuća velikog mađioničara” i “Povratak u Oz”.

Komentari