STIŽU PROMJENE U SAMOBOR: Krešo Beljak predao je vlast novoj gradonačelnici Petri Škrobot

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Službenom primopredajom izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Samobora, održanom u ponedjeljak ujutro u prostorijama Gradske vijećnice, Petra Škrobot stupila je na dužnost samoborske gradonačelnice.

U postupku primopredaje dosadašnji gradonačelnik Krešo Beljak uručio je novoizabranoj gradonačelnici pisano izvješće o obavljanju poslova koje sadrži informacije o započetim i planiranim projektima i aktivnostima te o preuzetim obvezama Grada Samobora.

Petra Škrobot iz stranke Fokus u drugom je krugu izbora pobijedila kandidata koalicije stranaka HSS-a i SDP-a Željka Staneca te tako postala prva samoborska gradonačelnica. Na funkciju njezina zamjenika izabran je Petar Burić.

Primopredaja je, kažu u Gradu, prošla u ugodnom ozračju kako i priliči gradu kao što je Samobor.

Gradonačelnica Petra Škrobot zahvalila je bivšem gradonačelniku i njegovim suradnicima na suradnji oko primopredaje vlasti te, kao i Krešo Beljak, izrazila nadu u korektnu suradnju u idućem razdoblju.

Posebno će biti važna suradnja stranaka u Gradskom vijeću, koju gradonačelnica želi zasnivati na projektnoj suradnji, temeljenoj na projektima i programima od vitalnog značaja za Samobor i njegove građane.


Komentari