‘ŠTA JE TO? MIČI TO!’ Čin koji je izazvao lavinu reakcija i podijelio mišljenja građana

Foto: Facebook/ ZAPREŠIĆ BEZ CENZURE

Nakon što je već nekoliko puta oskvrnut Tuđmanov kip pored “Bandićevih fonatana” u Zagrebu, oskvrnuto je novo umjetničko djelo, ovaj put u Zaprešiću.

Naime, jučer su se mnogi stanovnici Zaprešića neugodno iznenadili kada su u prolazu uočili vulgaran natpis na postolju skulpture Bizona, čija je autorica Ivana Podvorac.

Skulptura Bizona nalazila se na javnoj površini u Zaprešiću, ali mnogi to ne smatraju činom vandalizma te opravdavaju sam čin.

“Ako je ovo gore skulptura, onda je ovo dolje napisano poezija”, “Kaj god da je, ružno je” i “Izgleda baš nakaradno” samo su neki od komentara stanovnika Zaprešića koji ovaj čin ne smatraju problematičnim.

S druge strane, mnogi ukazuju da se, bez obzira na osobni ukus, nezadovoljstvo ne bi smjelo izražavati oštećivanjem javne imovine jer će u konačnici ista šteta biti plaćena novcem građana.

“Baš lijepo podržavate vandala, a sutra kad na vašu fasadu napiše “koji k….” budete se plakali tu po grupi”, napisao je jedan korisnik ispod objave u Facebook grupi “ZAPREŠIĆ BEZ CENZURE”, koja je podigla izazvala lavinu reakcija.

Foto: Facebook

Komentari