‘Spačekisti’ se zaljubili u Samobor i Hrvatsku

FOTO: Diana Koller

Po završetku 23. svjetskog susreta Spačeka u Samoboru, Vicki Oswald iz Kalifornije, SAD i
njen suprug, Nijemac Matthias Bopp (Bobby), odlučili su ostati još neko vrijeme u Samoboru i Hrvatskoj. U Samobor su stigli nekoliko dana prije susreta i boravka u Kampu Spačeka, a sad su se smjestili u apartmanu Rudija Jedvaja, kako kažu da predahnu, druže se još s novostečenim prijateljima u 2cv Pub-u Fontana i uživaju u Samoboru, u koji su se zaljubili.

Vicki i Bobby već desetljećima žive djelomično u Francuskoj a djelomično u Kaliforniji. Sada
su oboje u mirovini i nastoje što više putovati svijetom. Pravnica Vicki (67) bavila se glumom, a politolog Bobby (68) mehanikom, dok su im Spačeki zajednička strast i ne propuštaju svjetske susrete.

Bili su prije 24 godine na Svjetskom susretu u Sloveniji, pa se vesele što će ponovno ići tamo za 4 godine. Nažalost, nisu bili prije dvije godine na susretu u Portugalu jer je Vicki doživjela moždanu kap, no tim im je bilo draže doći u Hrvatsku da svim prijateljima koji su bili zabrinuti za njeno zdravlje pokažu da je sada sve u redu.

U petak planiraju krenuti svojim Spačekom 2cv „Dolly“ na put po kontinentalnoj
Hrvatskoj, a na povratku će ponovno nekoliko dana provesti u Samoboru, kod Rudija, gdje će do tada ostaviti svoju vrijednu 2cv kamper prikolicu, proizvedenu 1956. u Njemačkoj, kakvih je ostalo tek petnaestak u svijetu.

Vicki i Bobby samo u superlativima govore o 23. svjetskom susretu Spačeka i o organizatorima, Hrvatskom 2cv Citroen klubu, a oduševljeni su i ljubaznošću i mentalitetom
Hrvata, među kojima su već stekli brojne prijatelje.

Ovo je tek jedna od brojnih priča zadovoljnih spačekista iz cijeloga svijeta, koji su se po
završetku 23. svjetskog susreta u Samoboru razmilili Hrvatskom u želji da, kad su već ovdje, što bolje upoznaju našu zemlju.


Komentari