SPAČEKISTI po prvi puta domaćini 23. Svjetskog susreta

samobor.hr

Na 21. Svjetskom susretu ljubitelja popularnih citroenovih 2 cv Spačeka održanom u Poljskoj od 27. srpnja do 2. kolovoza Hrvatski Citroen Klub dobio je domaćinstvo 23. Svjetskog susreta koji će se održati 2019. godine.

Od 1975. godine ljubitelji popularnih citroenovih vozila 2cv (Spaček), organiziraju svjetske susrete s ciljem očuvanja ove kulturne vrijednosti u povijesti automobilske industrije. Na susrete koji se održavaju svake druge godine, dolaze vlasnici i vozači spačeka iz cijelog svijeta. Posebna konferencija za medije povodom dobivanja domaćinstva ovog Svjetskog susreta održala se jučer u prostorijama 2CV PUB-a Fontana u Samoboru.

Što je sve prethodilo dobivanju domaćinstva prezentirali su inicijatori ove priče, predsjednik Hrvatskog kluba prijatelja Citroen vozila, Goran Skrbin te Samoborci Darko Zornjak i Tomislav Medved. Klub djeluje 17 godina, a baza je u Samoboru, gdje je najviše aktivnih ljubitelja Spačeka. Iz tog razloga Samobor nosi titulu glavni grad Spačeka. Otkad su osnovali klub spačekisti maštaju da budu domaćini Svjetskog susreta, a sada im je to i uspjelo.

“Čast mi je i zadovoljstvo da smo se okupili u glavnom gradu hrvatskih spečekista. U našem klubu je naglasak na prijateljstvu koje njegujemo već 17 godina i zaista sam ponosan na sve naše članove koji su promovirali Hrvatsku i naša vozila diljem svijeta sudjelujući na putovanjima diljem svijeta i svjetskim susretima koji traju već 40 godina. Moram pohvaliti ekipu iz Samobora te spomenuti ostale ekipe koje su nam pomogle i to iz Slavonskog Broda, Rijeke, Crikvenice, Siska, Konavala te iz Zagorja. Svi su u ovom projektu sudjelovali na sve moguće načine i ovim putem im se zahvaljujem”, naglasio je Goran Skrbin.

“Pored naših spačekista prezentaciju su održavali i Talijani koji su se također borili za domaćinstvo, no naši Samoborci i ostali spačekisti iz Hrvatske nadmoćno su ih pretekli, jer su od 56 mogućih glasova osvojili čak 53. Veselju naravno nije bilo kraja, jer Svjetski susret Spačeka , koji se održava, svake dvije godine, najveći je skup starodobnih vozila u svijetu. Niti jedna druga marka vozila nema toliko sudionika na svjetskom skupu, pa je ovo domaćinstvo za nas čudo”, ističe Tomislav Medved”.


Komentari