SMRT NA UTAKMICI: Gledatelj doživio srčani udar i preminuo na mjestu

zgprsten.hr

Utakmicu Vrbovca i Maksimira pamtit će po crnom događaju.

U subotu je na susretu Maksimira i Vrbovca, usljed srčanog udara, preminuo gledatelj Miroslav Benjak (57).

Benjak je bio vidno iznerviransituacijom na terenu, kao uostalom i većina prisutnih. Samo 10-ak minuta prije kraja gledatelj se srušio i pao niz istočnu tribinu.  Dežurna liječnica na utakmici dr. Vesna Knaflec odmah je pružila prvu pomoć i reanimaciju, u kojoj su joj pomagali i fizioterapeuti Miljenko Ivoš i Siniša Pajsar te Bojan Čerkez.

Odmah je stigla i medicinska ekipa hitne pomoći iz Doma zdravlja Vrbovec, koja je Benjaka odvezla u Novu bolnicu. Nažalost, tu je preminuo, piše ZgPrsten.

“Miroslav Benjak je dugogodišnji gledatelj koji je uvijek gledao utakmice Vrbovca na svojoj, istočnoj tribini. Otac je dvoje malodobne djece, koji igraju u mlađim kategorijama NK Vrbovca. Velika je ovo tragedija za obitelj, ali i velika žalost u Klubu, jer je dvoje mladih igrača izgubilo oca“, priopćili su jučer iz NK Vrbovca.

Inače, susret je počeo minutom šutnje za nedavno preminulog Franju Štefanovića (84), nekadašnjeg načelnika općine Vrbovec i narodnog zastupnika, čelnika PIK-a Vrbovec i istoimenog kluba u devedesetim godina. (F.S.)


Komentari