‘SLOBODNO ZAKASNI SVEKRVI NA RUČAK’ Ovakve ploče u prometu još niste vidjeli, evo o čemu se radi

Foto: Zagrebačka županija

“Uspori i slobodno zakasni svekrvi na ručak”, “Ne budi moron, gledaj cestu, a ne mobitel”, tek su neke od duhovitih, ali i itekako značajnih prometnih ploča koje će vas dočekati na nekoliko lokacija diljem Zagrebačke županije.

Riječ je o inovativnoj kampanji Županijske uprave za ceste kojom se nastoji povećati oprez vozača i sigurnost svih sudionika u prometu.

Naime, na više lokacija na području Zagrebačke županije, Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije postavila je ploče na prometne lokacije koje šalju poruke vozačima i pozivaju ih na opreznu vožnju. Postavljene ploče svojim izgledom i upečatljivim natpisima privlače pažnju vozača, a cilj natpisa je podsjetiti vozače na ono najbitnije – njihovu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Zanimljivi natpisi poput, uz one spomenute: “Pojas ti dobro stoji!”, “Na ovom dijelu ceste nesreće su STROGO zabranjene!”, “Budi frajer, ne vozi dok piješ”, “Budi naš heroj, vozi oprezno!”, “Nisi Superman, uspori!”, “Mama vozi polako”, “Vozi sigurno – Tvoj netko”,  predstavljaju novi način komunikacije prema vozačima, ali i svima koji pored natpisa prolaze.

“Naš primarni zadatak je kontinuirano ulagati u poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture na području Zagrebačke županije i na tome sustavno radimo. Istovremeno, naš zadatak je i podići svijest svih sudionika u prometu na koje sve načine možemo sami povećati sigurnost na našim prometnicama. Svatko od nas, svaki sudionik u prometu izravno svojim ponašanjem utječe na sigurnost svih. U moru istih i sličnih poruka tražili smo način kako da naša poruka bude uočljiva, drugačija, zanimljivija. Vjerujem da smo u tome uspjeli, već smo dobili brojne pozitivne reakcije i to nas jako veseli”, rekao je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije.

S obzirom na činjenicu da se veliki broj prometnih nesreća može spriječiti, od iznimne je važnosti provoditi preventivne kampanje kako bi se podigla svijest o oprezu i sigurnosti u prometu, poručulu iz Županije.

Foto: Zagrebačka županija

Komentari