SAMOBORCI I DALJE SLAVE: Koncerti, vatromet i odlična gastro ponuda

hr.wikipedia.org

Samobor u slavljeničkom ruhu.

Veliko iznenađenje za Samoborce i sve posjetitelje otvorenje je izložbe fotografija Hrvatska iz zraka Davora Rostuhara koja će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava biti postavljena od 8. do 17. listopada, od 8:00 do 24:00 sata. Ova putujuća i energetski samoodrživa izložba tijekom ljeta posjetila je najveće hrvatske gradove, a svoju će ovogodišnju turneju završiti upravo u Samoboru. Bogat program nastavlja se u tjednu od 13. do 16. listopada, brojnim kulturnim i sportskim događanjima, koncertima, gastro programom i iznenađenjima za one najmlađe.

Svi nestrpljivo iščekujemo Samoborske dane vatrometa, koji su se vratili kući i već 3. godinu za redom razveseljavaju Samoborce i njihove goste.
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]U povodu obilježavanja Dana grada Samobora, u subotu 15.10.2016. godine neće biti naplate parkiranja na svim javnim parkiralištima s naplatom na području Grada Samobora. Parkiranje će se naplaćivati jedino na sajmištu.[/box]

Vatrometni spektakl i koncerti

U uzbudljivom vatrometu moći ćete uživati od petka, 14. do nedjelje, 16. listopada, a uz gostujuće pyroteamove iz Makedonije i Austrije te domaćine, Pirotehniku Mirnovec, očekuje vas i bogat glazbeni program uz nastup Gazdi, Dražena Zečića i Mejaša.

Gastro program postao je već neizostavan dio proslave Dana grada, stoga najavljujemo 7. Festival samoborske kotlovine, degustaciju vina, oživljavanje starih recepata i običaja kroz Plac pod cirkvom, ali i još jedan novi program – turističku šetnju Okusi i doživi Samobor. Najveselije će i ove godine biti na samoborskom glavnom trgu gdje vas osim izložbe Davora Rostuhara očekuje i prigodna prodaja samoborskih suvenira, ali i kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju dječji zborovi Smješak i Samoborček, te velikani samoborske glazbene scene, Gradska glazba i Singrlice.


Komentari