RIMAC GRADI KAMPUS U KERESTINCU? Gradonačelnik oduševljen: ‘Ovo će se pretvoriti u Silicijsku dolinu’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

“Ne pamtim ovako veliku investiciju”, rekao je gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec nakon što se pročulo da će firma Mate Rimca u Kerestincu izgraditi milijardu kuna vrijedan kampus. Naime, na natječaj Grada javila se samo Rimčeva firma, koja bi u ovom naselju mogla otvoriti više od 700 visoko plaćenih radnih mjesta.

Zurovec je objasnio kako se sva dokumentacija treba provjeriti pa odluka ide na Gradsko vijeće koje ju potom treba prihvatiti, ali on sam misli da je vrlo izvjesno da će se kampus “dogoditi”.

Prema natječaju, kampus mora biti dovršen u roku tri godine od početka gradnje, a investitror Mate Rimac se još uvijek nije oglasio oko ove velike vijesti.

“Okvirno 2025. godine bi to trebalo biti gotovo. To je razvojno-istraživački kampus sa svim komplementarnim i dodatnim sadržajima, poput smještajnih kapaciteta, poput izložbenih salona, poput proizvodnje… S tim da bih naglasio da bi se to onda pretvorilo praktički u jednu Silicijsku dolinu i mislim da je to jedno veliko ulaganje”, pojasnio je Zurovac za RTL.

Dodaje i kako ne pamti da je i jedna jedinica lokalne samouprave imala, barem ne u zadnje vrijeme, ulaganja preko milijardu kuna gdje se praktički otvara mogućnost za preko 700 radnih mjesta u neposrednoj blizini glavnoga grada.

Cijelu ovu situaciju smatra dobrim znakom te se nada kako će Sveta Nedelja poslužiti kao primjer drugima da “u Hrvatskoj može bolje”.


Komentari