Redovito smo poplavljeni! Žena iz Samobora progovorila o velikom problemu

Facebook/ Grad Samobor- gradska uprava

“Grad Samobor – gradska uprava”, Facebook je grupa namijenjena komunikaciji građana s Gradskom upravom i bržem rješavanju njihovih problema, na način da se građanima pružaju informacije ili ih se upućuje na “pravu adresu” ovisno o pojedinom zahtjevu.

Nakon obilne kiše i jakog vjetra koja je zahvatila i Samobor došlo je do poplava na koje je, sudećima prema riječima jedne od građanki, dio tamošnjih stanovnika navikao. Naime, ona tvrdi kako se prilikom svake obilnije kiše podigne i razina podzemnih voda koje ih redovito poplavljuju.

Facebook/ Grad Samobor- gradska uprava

“Poštovani, postoji li ikakva mogućnost da netko iz Gradske uprave utječe na nadležne službe, kako bi se donijela i sprovela odluka o produblivanju korita potoka Bregane? Naime, prilikom svake jače kiše nivo vode raste preko 1 m, a s time se dignu i podzemne vode te smo mi koji živimo u neposrednoj blizini potoka redovno poplavljeni. Hvala!”, stoji u upitu.

Ubrzo je uslijedio i odgovor Grada Samobora:

“Kad je riječ o prometnici Bregana – Gradanjci, Grad Samobor napravio je nogostup i potporni zid za zaštitu prometnice, za što smo nadležni. Jučerašnja je situacija pokazala kako to nije dovoljno, jedino rješenje je pordubljivanje korita Gradne (što je suprotno propisima o zaštiti okoliša koje donosi nadležno Ministarstvo i EU) ili izgradnja retencije u Koretićima. U stalnom smo kontaktu s Hrvatskim vodama kako bismo potaknuli rješavanje problema, no ne možemo utjecati na njihovu odluku”.

Facebook/ Grad Samobor- gradska uprava

Osim podzemnih voda i izlijevanja Bregane, Samoboru stvara problem i izlijevanje rijeke Gradne. Sve to rezultiralo je u proteklih 48 sati poplavom šireg područja, a privremeno je bio obustavljen i promet na mnogim cestama.

Facebook/ Radio Samobor

Grad Samobor objavio je danas u prijepodnevnim satima na svojoj Facebook stranici da su sve prometnice na području Grada Samobora od tog trenutka prohodne za promet.


Komentari