REAGIRAO GRADONAČELNIK NOVOSEL: ‘Nedopustivo je da me se vrijeđa kao čovjeka, Hrvata i gradonačelnika’

Zarko Basic/PIXSELL

Priopćenje gradonačelnika grada Jastrebarskog, objavljujemo u cijelosti.

Temeljem priopćenja HVIDR-e GRADA ZAGREBA ”Kuda ide Hrvatska?” u potpisu gospodina Ante Tandara, predsjednika HVIDR-e GRADA ZAGREBA te priopćenja Koordinacije braniteljskih udruga Grada Jastrebarskog od 5. ožujka 2016., pod naslovom ”PROSVJED PROTIV KONCERTA MIROSLAVA ILIĆA”, prvotno objavljenog na privatnom Facebook profilu Davorina Kopića iz Jastrebarskog, objavljujem sljedeće priopćenje:

”U priopćenju HVIDR-e GRADA ZAGREBA objavljenog pod naslovom: ”Kuda ide Hrvatska?” neistinito se navodi da je vlasnik kluba „Garden“ iz Jastrebarskog, organizator koncerta Miroslava Ilića, dobioo izravnu potporu mene kao gradonačelnika Grada Jastrebarskog te da sam na osobnu intervenciju ratnog zapovjednika i ratnih branitelja 140. Domobranske pukovnije Jastrebarsko, odbio svaki razgovor o sprečavanju održavanja „velikosrpskog derneka“ u Gradu Jastrebarskom i Republici Hrvatskoj u danima najvećih kršćanskih i vjerskih blagdana.

Također me se proziva da ću zajedno s organizatorima slaviti najveći katoliêki blagdan Isusova uskrsnuća pjevajući Ilićeve pjesme,

U konačnici, traži se „ispitivanje odgovornosti lokalnih struktura vlasti u Jastrebarskom koje su svojim potpisima i potporom dozvolili gaženje vjerskih i nacionalnih osjećaja, vrijeđanje i omalovažavanje hrvatskih branitelja i žitelja grada Jastrebarskog, te razaranje pozitivnih vrijednosti Domovinskog rata”.


Takoder, i u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga Grada Jastrebarskog, između ostalog, neistinito se navodi da nisam dao potporu zahtjevu ratnog zapovjednika 140. Domobranske pukovnije Jastrebarsko, za sprećavanje navedenog koncerta.

Prethodno navedene informacije neistinite su tvrdnje iznesene kako bi se manipulacijom naskodilo mojoj časti i ugledu.

Naime, 29. veljače 2016. godine izvanredno sam primio gosp. Vilima Šeperića u svom uredu, koji me na sastanku upoznao s datumom održavanja navedenog koncerta. Do tada nisam znao da će se, niti u kojem će se terminu navedeni koncert održati. Poštujući svoju Domovinu i naročito hrvatske branitelje, s kojima imam i više nego dobru suradnju, odmah nakon sastanka sa gosp. Šeperićem kontaktirao sam organizatora kako bi koncert odgodili, a što je organizator, na moj zahtjev, vrlo brzo i učinio.

Nadalje, organizatoru sam također iznio svoje mišljenje oko održavanja koncerta s obzirom na stav gosp. Šeperića koji mi je dao do znanja da govori u ime jaskanskih branitelja. Napominjem da kao gradonačelnik Grada Jastrebarskog nemam ovlasti zabraniti organizatoru održavanje navedenog koncerta na što sam upozorio i gosp. Vilima Śeperića.

Mišljenja sam da sam, kao i uvijek do sada, izašao u susret jaskanskim i Hrvatskim braniteljima koje iznimno cijenim zbog svega što su učinili, međutim, oštro osuđujem gore navedena priopćenja u kojima se gospoda Tandara i Kopić iz samo njima znanih razloga, koriste neistinitim tvrdnjama.

Nedopustivo je da pojedinci, skrivajući se iza hrvatskih branitelja, na ovako providan i nepristojan način vrijeđaju mene kao čovjeka, Hrvata i gradonačelnika Grada u kojem nikada nisu potencirani: mržnja, podjele i vrijeđanja. Ukoliko zaista žele biti predstavnici istinskih ljudskih vrijednosti, pozivam ih da tu svoju energiju usmjere na stvaranje Projekata za dobrobit Hrvatskih branitelja, u ćemu će imati moju bezrezervnu podršku!

Stoga, u skladu s člankom 41. Zakona o medijima, zahtijevam da ovo priopćenje bude objavljeno bez promjena i dopuna i to na isti ili istovrijedan način u internetskom izdanju, kako je Portal Zagreb.info prvotno objavio gore navedeni članak.

Gradonačelnik Grada Jastrebarskog,

Zvonimir Novosel, dipl.ing”

>>> MIROSLAV ILIĆ PJEVA NA USKRS, A ZAGREBAČKA HVIDR-a KAŽE : ‘ Zaustavimo ”velikosrpski dernek” ‘

Komentari