Razmazite svoje nepce delicijama zagrebačkog kraja na manifestaciji ‘Dani okusa zagrebačkog kraja’

Zagrebačka županija

Manifestacija “Dani okusa zagrebačkoga kraja” održat će se od 26. studenoga do 2. prosinca u deset ugostiteljskih objekata na području županije u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom. Gosti ovih objekata moći će, po cijeni od 90 kuna, odabrati jedan od dva ponuđena jelovnika s tri slijeda tradicijskih jela.

Najavljujući manifestaciju, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić rekla je da je ona logičan nastavak projekta „Okusi hrvatske tradicije – Okusi zagrebačkoga kraja“, na prostoru naše županije pokrenutog prije dvije godine. Njime se, podsjetila je, potiče razvoj tradicionalne eno-gastro ponude, čime se želi pridonijeti jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti Zagrebačke županije.

„Mi smo županija ruralnog tipa, izletnička županija, a u Strategiji razvoja turizma na našem području eno-gastronomija je na prvom mjestu“, rekla je R. Rašperić. Podsjetila je da standard „Okusi zagrebačkoga kraja“ može dobiti obiteljsko seosko gospodarstvo, etno-kuća, gostionica, krčma, restoran, hotel… koji u dnevnoj ponudi ima najmanje dva tradicijska jela i šest etiketa lokalnoga pića, od čega su četiri vinske etikete.

Projekt je podržala i zamjenica župana Nadica Žužak, ustvrdivši da je broj noćenja i dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije u porastu, a što je rezultat, dodala je, planskog razvoja pojedinih segmenata turizma.

„Eno-gastro punuda je turistima iznimno bitna i ona, zajedno s biciklističkim stazama, vinskim cestama, cestom sira…, doprinosi daljnjem pozicioniranju Zagrebačke županije kao turističke destinacije“, rekla je zamjenica župana.

 


Komentari