RAD U OBITELJSKOJ ATMOSFERI: Samobor dobio prvu ‘Dadilju’

Njezino je ime Tihana Ratković i vlasnica je obrta za čuvanje djece Limači.

Riječ je o obrtu vrlo sličnom dječjem vrtiću, no s naglaskom na rad s manjim skupinama djece u obiteljskoj atmosferi.

S radom će započeti početkom sljedeće godine, a već je upisan maksimalan broj odnosno dvanaestero djece. „Dadilju“ podržava i Grad Samobor, sufinanciranjem s 1.000 kuna po djetetu, a isto toliko plaćat će i roditelji.

Limače su obišli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te djelatnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pročelnik Juro Horvat i stručna suradnica za predškolski odgoj Renata Kenda. Specifičnost ovakvog pristupa je upravo u malim skupinama djece za koju skrbe dvije školovane i stručno osposobljene odgajateljice.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Cjelodnevni 10 – satni program provodi se za djecu od jedne godine pa do predškolskog uzrasta. Program se temelji na spoznajama humanističkog odgoja i obrazovanja čija su polazišta da je dijete vrijedno samo po sebi, da ima posebna prava i da se u odgoju cijeni djetetovo dostojanstvo i potiče njegov cjeloviti razvoj. [/box]

Omogućava se i rano učenje engleskog jezika koji se uvodi spontano, kroz igru, doživljajem i bogatim poticajima, obzirom da je rana dječja dob optimalna za početak usvajanja stranog jezika.

Osim šarenog i veselog ambijenta, za djecu će se urediti i vanjsko igralište, a prostor osigurava poticajno okruženje prilagođeno istraživačkom karakteru svakog djeteta.

 


Komentari