Prva ženska konjička garda u Europi osnovana je u Vrbovcu, a sada trebaju našu pomoć

U Vrbovcu je 2020. u okviru Konjogojske udruge Vrbovec osnovana je Ženska konjička garda Vrbovec, ujedno i prva takva u Europi. Trenutno gardu čini pet članica, a ovime se promiče zajedništvo žena kao i poticanje zdravog načina života kroz razne aktivnosti.

Djelovanje ŽKG Vrbovec probudilo je veliku pozornosti ne samo Gradu Vrbovcu nego i u širem okružju, a već je nekoliko desetaka djevojaka iskazalo zanimanje za sudjelovanje. Međutim da bi se ostale djevojke mogle ravnopravno i potpunosti uključiti u sve aktivnosti garde, potrebne su im odore, za koje ŽKG nažalost dostatnih financijskih sredstava nema.

Stoga su članice garde i Konjogojske udruge Vrbovec predsjednik Željko Vrščak uputili javni poziv za uključivanje u akciju prikupljanja sredstava za kupnju materijala i šivanje uniformi, za što im je potrebno oko 7.000 kuna, prenosi 01portal.


Inicijativu za osnivanje Ženske konjičke garde Vrbovec pokrenuo sam prije dvije godine koja je realizirana ove godine na opće veselje svih naših članova. Primarno je to učinjeno kako bi se u rad udruge uključio što veći broj mladih zaljubljenika u konje i konjogojstvo i da tako dobijemo potrebnu mladenačku energiju, inicijativu i angažiranost u našem daljnjem djelovanju. Preko naše Udruge želimo sačuvati našu autohtonu pasminu hrvatskog hladnokrvnjaka pa je naše djelovanje pored afirmacije konjogojstva fokusirano i na očuvanje hrvatskih autohtonih pasmina konja. Također tako razvijamo i ekološku svijest među našim članovima o potrebi zaštiti bioraznolikosti biljnog i životinjskog svijeta, raznih ekosustava i čovjekovog okoliša na našoj planeti Zemlji za buduće generacije koje dolaze”, ispričao je predsjednik udruge.

Svi koji se žele uključiti u akciju pomoći za kupnju potrebnih uniformi, to mogu učiniti uplatom na žiroračun Konjogojske udruge Vrbovec: IBAN HR5823600001101814663, s naznakom „Za Žensku konjičku gardu“.

Komentari

loading...