PROŠLA NA NATJEČAJU: Osim zgrade općine i kino dvorane obnavlja se i ova ulica

FOTO: Wikipedia

Općina Jakovlje prošla je na natječaju iz programa ruralnog razvoja sa projektom proširenja i sanacije dijela ulice Sveta Doroteja.

Općina Jakovlje kraj Zaprešića obavijest je dobila od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

U tijeku je nabava materijala (rubnjaci, cijevi), a do kraja tjedna trebali bi započeti i radovi.

Ulica Sveta Doroteja će biti proširena i sanirana od broja 24 do broja 74, bit će postavljeni rubnjaci i graba će se će ucijeviti, čime će se riješiti problem odvodnje kod jačih padalina i posebno zimi.

S obzirom da je općina dobila obavijest tek sada (iako je prijava na natječaj bila još 8. ožujka), radovi nisu mogli biti započeti prije.

“Molimo građane za razumijevanje jer će na tom dijelu ulice za vrijeme izvođenja radova biti otežan promet. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 369.000 kuna sa PDV-om”, kažu iz općine.

Obnova kino dvorane i zgrade općine

Nakon dovršetka zamjene vanjske stolarije na kino dvorani i zgradi općine Jakovlje kraj Zaprešića, saniran je na kino dvorani parapet i izgrađen prilaz za invalidska kolica, tako da je i građanima koji su slabo pokretni, odnosno koriste invalidska kolica, omogućen ulaz u kino dvoranu.

Na zgradi općine su postavljena nova rasvjetna tijela, budući da su na dosadašnjim bila polupana stakla i neke žarulje nisu svijetlile. Postavljene su žarulje koje štede energiju i smanjuju emitiranje štetnih plinova u okoliš. Time će se olakšati pristup u večernjim satima svim građanima i članovima udruga koji kino dvoranu i općinske prostorije koriste za sastanke.


Komentari