PROJEKT PUČKOG UČILIŠTA VELIKA GORICA: Europskim novcem za zapošljavanje socijalno osjetljivih skupina!

Marko Prpic/PIXSELL

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je prvi put nositelj jednog europskog projekta.

Cilj projekta je socijalno ranjivim skupinama omogućiti veće šanse za zapošljavanje, te ujedno jačati socijalnu ekonomiju i poduzetništvo. Učilište će tijekom njegova provođenja ojačati kapacitet svojih zaposlenika, koji će sudjelovati u osmišljavanju obrazovnih programa za dva modela zanimanja – voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođu udruga i socijalnih poduzeća.

Po završetku projekta i nakon završene edukacije za metodologiju izrade Standarda zanimanja, kvalifikacije i kurikuluma po načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HOK), djelatnici Učilišta će nastaviti s provođenjem osposobljavanja za spomenuta zanimanja, koristeći suvremeni elektronički način učenja, e-learning.

Projekt je vrijedan gotovo milijun i 200 tisuća kuna, od čega je Fond osigurao milijun i 125 tisuća kuna, odnosno 94 % sredstava, a ostatak financira Učilište.

“Jako smo zadovoljni što smo se između 80 aplikanata našli u 25 izabranih za ovako vrijedan i kvalitetan projekt od kojeg će Učilište imati višestruku korist. Vjerujem da ćemo ga provesti korektno te da ćemo nastaviti s apliciranjem za sredstva iz europskih fondova ,” rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica POU-a.

Riječ je o prvom europskom projektu u kojem Učilište sudjeluje kao nositelj, a partner je Udruga PET PLUS iz Zagreba koja se bavi socijalnim uključivanjem skupina u nepovoljnom položaju, a ima dosta iskustva u provedbi europskih programa. Pučko otvoreno učilište već godinama nudi građanima brojne obrazovne programe, bilo da se radi o učenju stranih jezika, informatičkim tečajevima ili programima osposobljavanja, a namijenjeni su svim generacijama. Ovim europskim projektom Učilište se upustilo u jednu drugačiju priču i okrenulo se marginaliziranim skupinama u društvu i dugotrajno nezaposlenim osobama kojima se želi pomoći u pronalaženju zaposlenja.


Komentari