Predsjednica Skupštine demantira opstruiranje izvanredne sjednice: Tražena točka SDP-a uvrštena u dnevni red

Predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović demantirala je tvrdnje SDP-a da HDZ i HSS sprječavaju izvanrednu sjednicu Županijske skupštine i raspravu o povjerenju županu Kožiću naglasivši da je ta točka uvrštena danas na redovitu sjednicu, po zakonu.

Facebook/Stjepan Kožić

Iz SDP-a Zagrebačke županije ranije danas u priopćenju su naveli da županijski HDZ i HSS sprječavaju sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Zagrebačke županije, na kojoj bi se raspravljalo o povjerenju županu Stjepanu Kožiću zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela. U SDP-u su nezadovoljni što je ta točka uvrštena na današnju redovitu sjednicu Županijske skupštine, a ne, kako su predlagali, da se na tu temu održi izvanredna sjednica Županijske skupštine.

Predsjednica zagrebačke Županijske skupštine Glasnović u priopćenju podsjeća da je Županijska skupština Zagrebačke županije 17. studenoga 2021. zaprimila zahtjev trećine članova, njih 17, za sazivanjem Sjednice Županijske skupštine.

Temeljem mišljenja Ministarstva pravosuđa i uprave te dodatnih konzultacija, tražena tema uvrštena je na Dnevni red današnje redovite sjednice Skupštine kako bi se omogućila rasprava, poručila je.

“Upravo kako bi se što prije udovoljilo zahtjevu trećine vijećnika, a temeljem mišljenja Ministarstva pravosuđa i uprave da nema zapreke za uvrštavanjem na dnevni red redovite sjednice predstavničkog tijela, predmetni zahtjev, tj. točka dnevnog reda je uvrštena na 3. sjednicu Županijske skupštine odmah na dnevni red. Stoga smatram kako je izjava člana Županijske skupštine Mihaela Zmajlovića neistina jer je točka odmah i u zakonskom roku uvrštena na prvu moguću sjednicu Županijske skupštine”, pojasnila je predsjednica zagrebačke Županijske skupštine Martina Glasnović.

Naime, u mišljenju Ministarstva pravosuđa i uprave jasno se navodi da “u pogledu naziva sjednica predstavničkog tijela (redovita, izvanredna, tematska, hitna, svečana i sl.) , Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ne poznaje različite vrste i nazive sjednica predstavničkog tijela”, navodi se u priopćenju.

Komentari