Potaknuli smo grad Samobor da upozori Samoborček: ‘Pripazite na sigurnost sugrađana’

FOTO: Facebook/ Samoborček

Neklimatizirani autobusi, česti kvarovi i nedostatak zraka dio su svakodnevice svakog građanina Samobora, o čemu smo pisali prošli tjedan. Zatražili smo očitovanje Samoborčeka o navedenom problemu, no odgovor do sada nismo dobili.

>>> Pale se i otpadaju kotači, kočnice samo što ne otkažu: Vožnja Samoborčekom je kao ruski rulet

Uz upornost i česte kritike na uvjete u kojima se nalaze građani Samobora, gradske su se vlasti ipak pokrenule. Grad Samobor zatražio je očitovanje prijevoznika Samoborček d.o.o. i Autoturist Samobor d.o.o.

Slijedom učestalih primjedbi naših sugrađana, uputili smo dopis prijevoznicima koji imaju koncesiju za lokalne linije na području Samobora kojim ukazujemo na poteškoće s kojima se susrećete i tražimo očitovanje o istima. Napominjemo da kao Grad imamo nadležnost za ugovor za koncesiju za lokalne linije, dok natječaj za koncesiju za međužupanijske linije (prema Zagrebu) izdaje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

FOTO: Facebook / Grad Samobor - gradska uprava
FOTO: Facebook / Grad Samobor – gradska uprava

Podsjetimo, Zagreb.info pisao je o opasnostima s kojima su se susretali građani samobora. Prema navodima putnika, autobusi se stalno kvare, a nije rijetkost ni da oni moraju napuštati vozila zbog opasnosti. Jednom od autobusa zapalila se guma, na drugom je kotač ispao usred vožnje, a iz trećeg se dimilo toliko da su morali stati i izaći.  Osim toga, jedna putnica načula je i telefonski razgovor dvaju vozača u kojem se jedan žalio “kako ne zna kako će stići do Samobora s takvim katastrofalnim kočnicama“.

Iako Samobor čeka još duga borba za adekvatan prijevoz na posao, nadamo se da će se našim susjedima promijeniti situacija. Za komentar o Samoborčeku, zamolili smo i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a njihov odgovor objaviti ćemo po primitku.


Komentari