POSTANI ‘SAM SVOJ MAJSTOR’: Uključi se u projekt Udruženja obrtnika Velike Gorice i radi za sebe!

Wikimedia

Polaznici će praktični dio odraditi u velikogoričkim ugostiteljskim objektima.

Udruženje obrtnika Velika Gorica pokrenulo je projekt “Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca” u sklopu Mjera aktivne politike zapošljavanja. 21 polaznik s područja Velike Gorice prolazi teorijski dio nastave stručnog osposobljavanja u Udruženju, dok će praktični dio odraditi u velikogoričkim ugostiteljskim objektima i prenoćištima, pišu Kronike Velike Gorice.

Postanite priprematelj slastica

Hrvatski zavod za zapošljavanje s Hrvatskom obrtničkom komorom je 30. lipnja 2016. sklopio Sporazum o suradnji u osposobljavanju na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca za ugostiteljska zanimanja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mjestu poslužitelja jela i pića, priprematelja jednostavnih jela i slastica, priprematelja bureka i pizze ili pak sobarice.

Program je skraćen i uključuje osobe koje su stekle kvalifikaciju u turističko-ugostiteljskom sektoru, ali su bez radnog iskustva. Jednako tako sudjelovati mogu i osobe koje su radile ili žele raditi na navedenim poslovima, ali nemaju formalnu kvalifikaciju. Po završetku programa osobe polažu ispit o stručnoj osposobljenosti u HOK-u. Sam program osposobljavanja provodi Obrtničko učilište Zagreb, a polaznicima će biti izdane verificirane javne isprave po uspješnom završetku programa.

Pripreme za jesenske rokove

Udruženje obrtnika Velika Gorica organizira pripreme za polaganje majstorskih ispita, za nadolazeće jesenske ispitne rokove. Pripreme će se održavati u prostorima Doma obrtnika ,Kurilovečka 5, Velika Gorica. Pripreme su organizirane u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb, koja će i provoditi pripreme.

Prijaviti se možete do 7. listopada u Udruženju obrtnika, a jesenski rok za majstorske ispite održat će se od 16. studenog do 23. prosinca. Cijena priprema za polaganje majstorskog ispita iznosi 4.400,00 kuna s mogućnošću obročnog plaćanja u četiri rate, a prema računu kojeg će polaznici dobiti na nastavi. Troškove priprema sufinancira Ministarstvo poduzetništva i obrta o čemu će polaznici biti informirani na uvodnom predavanju, donose Kronike.


Komentari