Policijska novost: Pijancu ponavljaču oduzeli auto

pixabay.com

Vozača J. M. (63) policija je zaustavila na cesti nekoliko kilometara od Velike Gorice, a njegov alkotest pokazao je 2,33 promila.

Dogodilo se to u petak 17. veljače oko 18.30 sati, a uz činjenicu da je vozio pijan bio je i bez vozačke dozvole jer vozački ispit nikada nije niti položio.

Golf kojim je upravljao njegovo je vlasništvo, no nije bio registriran niti osiguran. Naposljetku, isti 63-godišnjak stari je znanac policije kada su u pitanju prometni prekršaji u kojima se našao više puta.

Zbog sveg navedenog, policajci su protiv njega uz “standardne” prekršajne prijave istog petka podnijeli i prijavu za oduzimanje predmeta – preciznije– J. M. je već u subotu nakon odluke Prekršajnog suda u Velikoj Gorici ostao bez svog Golfa koji mu je privremeno oduzet.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Prvi je to slučaj na velikogoričkom Prekršajnom sudu u kojemu je nekome oduzet automobil zbog prometnih prekršaja, a ujedno su i iznimno rijetki u Hrvatskoj. [/box]

Primjerice, ako nekome sud izrekne obaveznu mjeru liječenja od alkoholizma, sigurno mu automobil neće vratiti prije završetka liječenja – govori odvjetnik Krešimir Škarica za večernji.hr.

S obzirom na to da je 63-godišnjem recidivistu izrečena i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u trajanju od šest mjeseci, a uz to mu je i nepravomoćnom presudom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od deset mjeseci to znači da mu automobil neće biti vraćen najmanje do isteka tih mjera, u ovom slučaju deset mjeseci.

Uz to dotični  mora platiti i sedam tisuća kuna kazne, trošak prekršajnog postupka od 380 kuna, a iza rešetaka će provesti četrdeset dana.

“Jedino kada je oduzimanje vozila prepreka u pravnom smislu je u slučaju kada vozač nije ujedno i vlasnik tog vozila”,  objašnjava odvjetnik Škarica.


Komentari