Pogledajte kakve su maske dobili učenici u Zagorju! Cijena – prava ‘sitnica’!

foto:pexels

Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Željkom Kolarom je za učenike svojih škola naručila maske koje su prevelike, jednoslojne i ne služe svrsi. On se još prošli tjedan požalio kako maske za početak školske godine koštaju 100 tisuća kuna.

Druge su županije maske naručivale kod domaćih proizvođača, dok je Kolar odlučio maske kupiti kod preprodavača. Iz tvrtke koja je navedena kao proizvođač na etiketi, kažu kako nisu poslovali sa Županijom, pa su očito maske kupljene kod distributera.

Objasnili su i kako rade razne veličine te isporučuju veličinu koju kupac naruči. Jednoslojne maske su daleko najjeftinije, a kad se operu na 95 stupnjeva, malo se i smanje.

“Županija je u prvom valu nabavila 33.000  platnenih maski, svaki će djelatnik i djelatnica te učenik i učenica naših škola na početku školske godine dobiti po dvije maske”, rekla je Jasna Petek, županova zamjenica.

foto:nizagorjemalo.hr

Željko Kolar je u jednom od svojih nastupa najavio kako će Županija svakog tjedan trošiti po sto tisuća kuna na maske, a njegov komentar na tu izjavu se još uvijek čeka. Neke škole nisu podijelile maske učenicima jer ih navodno nisu dobile, prenosi nizagorjemalo.hr.


Komentari