Pogled u plavo: Ovaj vikend iskušajte besplatno ronjenje

Dani sporta i Pogled u plavo u Dugom Selu.

U sklopu programa ‘Dugoselske jeseni’, povodom dana sporta Promocija ronjenja i Sportski centar Dugo Selo organiziraju održavanje ronilačke manifestacije Pogled u plavo u Dugom Selu 9. i 10. rujna 2017. godine u Ulici Đure Dubenika pored Gradske sportske dvorane, a u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dugo Selo.

ronjenje djece

Projekt Pogled u plavo na svoj prepoznatljiv i atraktivan način ovom manifestacijom nastavlja svoj rad na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito na promociji Hrvatske kroz ronjenje s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju. Početak manifestacije 9. rujna 2017. godine u 10:00h otvaranjem gradonačelnika Grada Dugog Sela, Nenada Paniana.

Svi posjetitelji manifestacije imat će rijetku priliku po prvi put besplatno zaroniti 9. rujna 2017. god. u periodu od 10:00h do 24:00h dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 10. rujna 2017. god. od 10:00h do 18:00h.


Probno ronjenje

Pogled u plavo je prvi i jedini promotivni projekt koji na inovativan i neobičan način spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu ljepota hrvatskog podmorja.

U montažnom 10-metarskom bazenu svi posjetitelji imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživati u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

besplatna probna ronjenja

Ljepote podvodnog svijeta i hrvatskog podmorja dočarat će podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavit će i ostale zanimljive sportske aktivnosti, a s ciljem podizanja svijesti građana, a posebno djece i mladih o bavljenju sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Manifestacija Pogled u plavo odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Mares

Komentari

loading...