POČELI RADOVI U VELIKOJ GORICI: Pokraj Muzeja Turopolja gradi se Centar za posjetitelje

Kronike Velike Gorice

Velika Gorica postat će vodeća destinacija za domaće i strane goste.

Počeli su dugonajavljivani radovi na Centru za posjetitelje Velika Gorica koji će biti smješten pokraj Muzeja Turopolja. Centar će biti središnje mjesto na kojem će domaći i strani gosti moći upoznati turističke potencijale Velike Gorice i Turopolja, pišu Kronike Velike Gorice. Od vrijednih spomenika materijalne kulturne baštine, manifestacija na temu nematerijalne kulturne baštine, sportskih natjecanja, rekreacije i aktivnog boravka u prirodi do ukusne hrane i pića domaće proizvodnje.

Ponuda za turiste

“Sve turistički razvijene destinacije grade ovakve objekte. Oni su mjesta na kojima turist željan novih doživljaja i užitaka doznaje što mu sve dotična destinacija nudi”, rekla je direktorica Turističke zajednice Velika Gorica Milada Mesarić.


Gosti će u dijelu Centra poznatog kao “Ledana” moći kušati domaće proizvode Turopolja poput vina, rakije, meda, prerađevina voća i povrća i mesnih delicija. Posjetitelj će zahvaljujući ovom projektu dobiti jasnu sliku turističke destinacije Turopolja.

Projekt vrijedan gotovo 5 milijuna kuna

Suvremene prezentacijske metode digitalne tehnologije oživjet će drveno graditeljstvo, slikarstvo, glazbu, tradiciju Plemenite općine turopoljske i način života u Turopolju. Ovaj prostor koristit će se i za brojna društvena događanja, prenose Kronike.

“Radovi na ovom objektu vrijedni su oko 4,9 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za izgradnju je 160 dana. U tu cijenu uključeno je kompletno uređenje i opremanje centra, a za multimedijski element projekta nastojat ćemo osigurati podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma. Vjerujem da će biti sluha za ovaj projekt i da će oni podržati ovaj važni projekt za Veliku Goricu”, dodala je Mesarić.

Zadovoljan je i gradonačelnik

I gradonačelnik Dražen Barišić zadovoljan je izgradnjom novog Centra za posjetitelje koji bi, kako kaže, trebao postati mjesto iz kojeg će se generirati razvoj turizma kao grane gospodarstva u Velikoj Gorici.

“Gradnja Centra za posjetitelje, odnosno sjedišta Turističke zajednice Grada Velike Gorice od povijesnog je značaja za Veliku Goricu. Od osamostaljivanja Grada, Turistička zajednica nije imala vlastiti prostor. Izrazito je važno što će se objekt nalaziti u centru grada zbog turista koji u sve većem broju posjećuju naš grad”, naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Komentari