POČELE PRIPREME ZA ŠKOLU: Stigli prvi besplatni udžbenici za velikogoričke učenike

Kronike Velike Gorice

Kako se bliži početak školske godine, tako su u velikogoričkim školama već počele pripreme.

Osnovna škola u Novom Čiču već je pripremila udžbenike za svoje učenike. Po prvi put ove školske godine svi učenici goričkih osnovnih škola dobit će besplatne udžbenike. Grad Velika Gorica za to je izdvojio 3,2 milijuna kuna, a besplatne školske knjige dobit će 5500 učenika, donose Kronike Velike Gorice.

“Ovo je veliki iskorak Grada s ciljem unaprjeđivanja obrazovanja naše djece i pomoć njihovim roditeljima. Našim osnovnoškolcima želimo puno sreće u učenju i stjecanju znanja te bezbrižno djetinjstvo”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Kronike Velike Gorice
Kronike Velike Gorice

Besplatne školske udžbenike dobit će i sedamdesetak učenika iz susjedne Općine Orle, ali i djeca s područja Grada Velike Gorice koja idu u Osnovnu školu Slavka Kolara u Kravarskom.

“Učenici će dobiti udžbenike za redovan nastavni program i strane jezike te sve izborne predmete. Vodili smo računa i o učenicima koji rade po prilagođenom programu da također dobiju besplatne školske knjige koje odgovaraju njihovom stupnju obrazovanja.”, rekao je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Kronike pišu kako su iz Grada poručili da će učenici dobiti sve udžbenike osim radnih bilježnica koje će roditelji morati sami kupiti. Djecu će školski udžbenici dočekati na klupama u njihovim školama prvog dana škole. Roditelji će naknadno popisati potvrdu o preuzimanju školskih knjiga. Ovi udžbenici će se sigurno upotrebljavati i sljedeće godine pa je potrebno voditi računa da se oni očuvaju u što boljem stanju. Ovisno o odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ovi udžbenici bi mogli biti i dalje u upotrebi.


Komentari