PALI KOD IVANIĆA: Zaustavili dva autobusa pa ih kaznili sa čak 171 tisuću kuna, već su platili dvije trećine kazne

Foto: MUP

Kako javljaju iz MUP-a, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije 5. kolovoza oko 14.30 sati na autocesti A3 kod naplatnih postaja Ivanić Grad zaustavili su i kontrolirali dva autobusa istog prijevoznika u vlasništvu 43-godišnjaka iz Austrije, koja su prometovala na relaciji između BiH i R. Austrije te pritom utvrdili čak 15 prekršaja.

Ispostavilo se naime da su trojica vozača, redom vlasnik prijevoznika (43) iz Austrije te vozač (67) također iz Austrije i 43-godišnjak iz BiH, sudjelovali u prijevozu bez korištenja digitalnih kartica, prekoračili su maksimalno dnevno vrijeme vožnje, a nisu ni vodili računa o dovoljnoj dnevnoj stanki odnosno dnevnom i tjednom odmoru.

Osim toga, prekoračili su i dvotjedno vrijeme vožnje, nisu posjedovali potrebne dozvole za linijski prijevoz putnika u međunarodnom prometu, a nisu ni bili osposobljeni za prijevoz putnika.

Brojčani prikaz

Zaključili su naposljetku kako je vlasnik počinio 10 prekršaja, a preostala dvojica su počinila tri prekršaja dok se sam prijevoznik tereti za kršenje dva djela iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

“Za navedenih 15 prekršaja su im djelatnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izdali prekršajne naloge u kojima je izrečena sveukupna kazna od 171.000 kuna i 1.400 kuna troškova donošenja Prekršajnih naloga. Temeljem članka 152. stavak 3. Prekršajnog zakona počinitelji su odmah platili dvije trećine izrečene novčane kazne”, govore iz MUP-a.

Osim prekršajnih sankcija, poduzete su upravne mjere, tj. vozaču koji nije stručno osposobljen izdana je zabrana obavljanja javnog prijevoza putnika do stjecanja potrebne stručne osposobljenosti, zaključuju.


Komentari