Pale se i otpadaju kotači, kočnice samo što ne otkažu: Vožnja Samoborčekom je kao ruski rulet

FOTO: Facebook/ Samoborček

Stanovnici Samobora muku muče s prijevoznicima.

Samoborci svakodnevno, kao i svi, moraju stići na posao, u školu ili na fakulete, a da bi do odredišta došli osuđeni su na javni prijevoz. I doista kao da se radi o osudi jer ulazak u autobuse Samoborčeka, koji ima koncesiju za javni prijevoz u Samoboru, zaista je na vlastitu odgovornost. 

Kako navode putnici, autobusi se stalno kvare, a nije rijetkost ni da oni moraju napuštati vozila zbog opasnosti. Naime, nedavno se na jednom zapalila guma, na drugom je kotač ispao usred vožnje, a iz trećeg se dimilo toliko da su morali stati i izaći.  Osim toga, jedna putnica načula je i telefonski razgovor dvaju vozača u kojem se jedan žalio “kako ne zna kako će stići do Samobora s takvim katastrofalnim kočnicama“.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ipak, tu njihovi problemi ne staju. Osim što su busevi, izgleda, opasnost na kotačima, oni konstantno i kasne. Nekada uopće ne dođu, nekada samo “prošišaju” kaj putnika na stanici. I zbog ovoga su putnici slali upite Samoborčeku, ali kako kažu, ignorirani su i nikada odgovor nisu dobili. Upravo zbog toga svoje probleme pišu na službenim Facebook stranicama Grada Samobora.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Problema ima još…

Linija je premalo, ljudi često ne stanu u bus, a ako i stanu nema sjedećih mjesta i doslovno su nagužvani jedni po drugima. Netko tada “ispada” iz busa i ponovo je osuđen na kašnjenje i čekanje sljedećeg busa, koji možda neće ni doći. Ponovo, i upiti u vezi ovog problema ignorirani su, a mnogi građani molili su uvođenje dodatnih linija.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Zagreb.info kontaktirao je Samoborček u vezi optužbi i pritužbi građana. Njihov odgovor objavit ćemo u cijelosti kada stigne. Inače, korisnici javnog prijevoza u Samoboru mjesečne karte plaćaju oko 500 kuna, a u Zagrebu još dodatno plaćaju vožnju ZET-ovim autobusima i tramvajima.


Komentari