OVO IZGLEDA GENIJALNO! Samoborski školarci na korak do nove škole, plan je proširiti vojarnu pa organizirati nastavu u jednoj smjeni

Da zgrada bivše vojarne u Samoboru postane Osnovna škola Bogumila Tonija, ideja je koju je potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, javljaju iz Samobora. Naime, odobreno je idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju zgrade pa Grad Samobor kreće u izradu glavnog projekta na temelju kojeg će se izdati građevinska dozvola.

Nakon rekonstrukcije, zgrada će se prostirati na više od 4000 metara kvadratnih, a u njoj će biti smješteno “do 20 odjeljenja nižih razreda, uz prateću dvoranu i sve ostale pripadajuće sadržaje za više od 560 učenika”, ističu iz grada. Učenici će na korištenje dobiti i knjižnicu, blagovaonicu, kuhinju i druge sadržaje, a iz grada navode kako će ista “zadovoljavati sve uvjete za potpuno uključivanje učenika s tjelesnim invaliditetom”.

Ova škola bila bi podružnica postojeće, a ravnateljica iste, Milena Kolarec istaknula je kako bi “u novu školu preselili niži razredi, čime bi se u postojećoj školi stvorio prostor za brojne ostale planirane programe i aktivnosti te ostvario krajnji cilj, a to je jednosmjenska nastava u jednoj od najvećih osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj”.

Zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković ističe kako do kraja godine očekuju građevinsku dozvolu dok je Željko Stanec, također zamjenik gradonačelnika naveo kako je od 2010. do 2020. godine u bivšu vojarnu uloženo oko 70 milijuna kuna. Otkrio je i kako se u posljednjih 10 godina u Grad doselilo oko 4000 novih stanovnika pa su i potrebe nešto veće.

Rekonstrukcija vojarne financirat će se iz proračuna, ali i svih ostalih dostupni izvori financiranja različitih fondova, zaključuje Stanec.


Komentari