Ovi učenici istinski su ponos Zaprešića

FOTO: Grad Zaprešić

Odlični rezultati osnovnoškolaca i srednjoškolaca, ali i sportaša iz Zaprešića.

I ove je godine u gradskoj vijećnici Grada Zaprešića upriličena svečana dodjela diploma učenicima zaprešićkih osnovnih škola i Srednje škole “Ban Josip Jelačić” koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima te za plasman i osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnom natjecanju.

Diplome je primilo ukupno 30 osnovnoškolaca i 33 srednjoškolca, a dodatno su nagrađeni i sportski rezultati učenika. Najbolje uspjehe ostvarili su Fran Miletić, učenik OŠ Ljudevita Gaja, Melanie Kraljić, učenica OŠ Antuna Augustinčića i Tin Župančić, učenik Srednje škole “Ban Josip Jelačić” koji je osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz Infokupa – Osnove informatike te 1. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike.

“Ovi sjajni uspjesi rezultat su prije svega znanja i marljivosti učenika, ali svakako kvalitete i angažmana njihovih mentora”, kazala je na svečanosti pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak, koja je čestitala učenicima, ali i njihovim roditeljima koji su im zasigurno pružali veliku podršku.

Čestitkama su se pridružili i ravnatelji dobro znajući koliko je težak put do državnog natjecanja.

“Zahvaljujući ovim fantastičnim uspjesima svugdje se čulo za naše škole. U Hrvatskoj ima 900 osnovnih škola, a na državno natjecanje dolaze samo oni najbolji”, rekla je ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Đurđica Šepac.

“Ovdje ne smijemo zaboraviti na mentore jer važno je imati profesora koji će prepoznati potencijale određenog djeteta i te potencijale izbrusiti do dijamantne sjajnosti koju su naši učenici pokazali na natjecanjima. Nadam se kako će ovo biti poticaj i ostalim učenicima jer sada mogu vidjeti kako se svaki trud na kraju isplati”, zaključila je ravnateljica OŠ Antuna Augustinčića Danijela Adžijević.

Čestitkama se pridružio zamjenik gradonačelnika, ali i ravnatelj Srednje škole “Ban Josip Jelačić” Alan Labus.

“Ovo je svečanost na kojoj slavimo vašu pobjedu. Vi ste najbolji predstavnici našeg grada! Time ste potvrdili kako naša ulaganja u obrazovanje imaju itekako smisla te kako na povećanju standarda trebamo raditi i u budućnosti.”

Velik broj diploma razveselio je i gradonačelnika Željka Turka koji smatra kako će upravo ovi mladi i obrazovani ljudi dati važan doprinos razvoju društva u cjelini.

“Onima koji su pred upisima poželio je da upišu ono što žele, a svima ostalima poželio je malo odmora i vesele ljetne praznike.”


Komentari