OTVORENA E-PUNIONICA U JASTREBARSKOM: Realiziran novi projekt ‘zelenog grada’

Grad Jastrebarsko/Facebook

U pilot fazi bit će otvoreno 12 e-punionica, u svim županijskim gradovima te općinama od posebne državne skrbi Pokupsko, Žumberak i Pisarovina.

Nakon Svetoga Ivana Zeline, potom Zaprešića i Svete Nedelje punionica za električna vozila, u sklopu županijskoga projekta e-mobilnosti, šesta po redu, otvorena je i u Jastrebarskom.

U okviru Programa e-mobilnosti u pilot fazi bit će otvoreno 12 e-punionica, u svim županijskim gradovima te općinama od posebne državne skrbi Pokupsko, Žumberak i Pisarovina. Projekt se realizira u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Županija u njegovoj realizaciji sudjeluje s maksimalno 70.000 kuna po jednoj punionici, te dodatno je pokrila sve troškove izrade idejnog projekta za izgradnju e-punionica.

Grad Jastrebarsko/Facebook
Grad Jastrebarsko/Facebook

“Glavni cilj Županijskog programa je povećanje kvalitete života stanovnika u Županiji putem veće brige o okolišu”, za svečanosti u Jastrebarskom, rekao je pročelnik za Upravnog odjela za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije, mr.sc. Josip Kraljičković.

Punionice ovakvog tipa najbrže su u Hrvatskoj, a ovim potezom se Jastrebarsko pokazao kao grad koji prati najnovija tehnološka dostignuća i razmišlja prvenstveno “zeleno”. Projekt je realiziran na temelju sporazuma o suradnji Grada Jastrebarskog sa Zagrebačkom županijom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, piše zagrebacka-zupanija.hr.


Komentari