OSTVAREN HVALEVRIJEDAN PROJEKT! Uz pomoć donacija obnovljena školska knjižnica u Jaski

FOTO: OŠ Ljubo Babić

Školska knjižnica Osnovne škole “Ljubo Babić” nedavno je obnovljena. 

Uz pomoć donacija od ukupno 23 tisuće kuna i sredstava škole, ostvaren je projekt kojim je malim školarcima omogućen ugodniiji boravak u prostoru knjižnice.

Projekt obnove školske knjižnice pokrenula je knjižničarka Sandra Marković Čukoić koja je poslala zamolbe za donaciju na adrese nekih lokalnih tvrtki, banaka, nekim nacionalnim tvrtkama i Gradu Jastrebarskom. Pomoću donacija za obnovu knjižnice i knjižničnog fonda ukupno su sakupljene 23 tisuće kuna, a donirani su i printer i radni stolac.

“Doniranim novcem i uz pomoć vlastitih sredstava škole u knjižnici smo zamijenili police, tepih, obojali zidove, stolariju i neke postojeće police bijelom bojom. Dodali smo police za slikovnice i kutak za čitanje. Obnovili smo lektirne naslove koji su nam bili potrebni, slikovnice za niže razrede i nešto stručne literature za učitelje”, rekli su iz škole.

FOTO: OŠ Ljubo Babić
FOTO: OŠ Ljubo Babić

Prostor knjižnice tako je puno svijetliji i prostraniji, ugodniji za boravak učenika u knjižnici, a i motivirajući za provođenje raznih radionica, učenje ili odmor uz dobru knjigu.

Iz škole su uputili zahvale svim donatorima, ali i kolegama koji su pomogli oko selidbe knjiga.


Komentari