OSNOVNOŠKOLCI POMAŽU VUKOVARU: Svi će nositi popularne Startasice

facebook.com

Akciju su započele dvije vukovarske profesorice, a nastavljaju je i velikogoričke.

Velikogorička Osnovna škola Eugena Kumičića pokrenula je hvalevrijednu akciju kojom je preko Vijeća roditelja predložila svima da njihova djeca nose jedinstvenu obuću, Borove Startasice. Ovako žele humanitarno djelovati na razvoj privrede grada Vukovara, piše narod.hr

Ravnateljica škole, Snježana Pavić, istaknula je kako je ideju za ovu akciju pronašla na društvenoj mreži. Naime, dvije profesorice iz vukovarske Ekonomske škole započele su tu priču.

“Ideja mi se svidjela. Kolegica iz geografije je u našoj školi prije dvije godine pokrenula akciju prikupljanja namirnica za socijalnu trgovinu u Vukovaru. To je sad već postala tradicija škole – cijela škola prikuplja namirnice. Naime, već godinama idemo u Vukovar s našim osmašima na terensku nastavu”, pojasnila je ravnateljica dodavši kako joj se ideja o tenisicama Startas također učinila kao jako dobra.

“Želimo i dalje podržati Vukovar. Oduševljena sam idejom dvodnevnog izleta u Vukovar jer mislim da je jedan dan premalo”, naglasila je ravnateljica.

Pojasnila je da je ideju predložila jednom roditelju, koji je ujedno i predsjednik Vijeća roditelja u školi.

“Smatram da je nakvalitetniji put predložiti to kroz Vijeće roditelja. Otac se oduševio te pripremio listiće i podijelio ih putem Vijeća roditelja svim učenicima u školi. Sad čekamo povrate informacije”, naglasila je.

narod.hr
narod.hr

“Svakako ćemo nastojati realizirati ideju te potaknuti da ona postane tradicija škole”, rekla je Pavić dodavši kako je odaziv roditelja prilično velik: “Dosta je roditelja zainteresirano. Ljudi s kojima se susrećemo su oduševljeni idejom. Vidjet ćemo nastavak akcije”.

Komentari